Kadıköy'de motosikletli kuryeyi darp eden polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma kararı verildiği bildirdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada olayın ayrıntılarının soruşturulması amacıyla müfettiş talep edilerek gerekli idari işlemlere başlandığı belirtildi.

Kadıköy'de kuryeyi darp eden polis görevden uzaklaştırıldı

Kadıköy'de motosikletli kuryeyi darp eden polis memuru hakkında görevden uzaklaştırma kararı verildiği bildirdi.

AA'nın aktardığına göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü açıklamasında bugün sosyal medyada "Kadıköy'de polis şiddeti" başlıklı habere ilişkin çalışma başlatıldığı ve olayın 19 Mayıs'ta meydana geldiği belirtildi.

Olayın polis uygulama noktasına süratli giriş yapan motosiklet kuryesiyle uygulama noktasında görevli polis memurlarının tartışması sonucu meydana geldiği bildirildi.

Açıklamada, olaya karışan polis memurunun açığa alındığı, olayın ayrıntılarının soruşturulması amacıyla müfettiş talep edilerek gerekli idari işlemlere başlandığı belirtildi.

Artı Tv'nin yayınladığı ve Kadıköy'de çekilen görüntülere göre polis kuryeye önce küfrediyor, ardından da darp ettiği görülüyordu.

Görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.

Gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Günün ikinci polis şiddeti Kadıköy'de... Polis, moto kuryeye şiddet uyguluyor, küfür ediyor ve "Kanun benim" diyor. Bu polis de biliyor ki; iktidar her türlü hukuksuzluğu destekliyor; işkenceyi teşvik ediyor! O yüzden bu denli pervasız davranıyor ve "Kanun Benim" diyebiliyor!" ifadelerini kullandı.