DİLAN ESEN Çorlu’da geçen sene gerçekleşen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasına ilişkin yalnızca 4 TCDD personeline dava açılmasına tepki gösteren yaşamını yitirenlerin yakınları Çorlu Adliyesi önünde eylem yaptı. Katliamda oğlunu ve eşini kaybeden Mısra Öz Sel BirGün’e konuştu. Facianın ilk yılını doldurmasına 5 gün kala yargılama sürecinin başlayacak olmasına tepkili olan aileler, dün […]

Çorlu Tren Faciası aileleri Adalet Nöbeti’ne başladı

DİLAN ESEN

Çorlu’da geçen sene gerçekleşen ve 25 kişinin hayatını kaybettiği tren faciasına ilişkin yalnızca 4 TCDD personeline dava açılmasına tepki gösteren yaşamını yitirenlerin yakınları Çorlu Adliyesi önünde eylem yaptı. Katliamda oğlunu ve eşini kaybeden Mısra Öz Sel BirGün’e konuştu.

Facianın ilk yılını doldurmasına 5 gün kala yargılama sürecinin başlayacak olmasına tepkili olan aileler, dün Çorlu Adliyesi önünde Adalet Nöbeti tuttu. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede siyasetçiler, bürokratlar, TCDD’nin üst yönetiminde yer alan kişiler hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararını yerinde bulmayan ve katliamda oğlunu ve eşini kaybeden Mısra Öz Sel BirGün’e konuştu.

25 canı hiçe sayan karar

9 aylık süre zarfında her şeyin açık açık ortada olduğunu vurgulayan Sel, “Biz, adaletin doğru ve adil bir şekilde işleyeceğine olan inancımızla bekleyişimizi sürdürdük. Ne yazık ki iddianame çıktığında savcı bize dosyada çok hassas bir değerlendirme yaptığını söyledikten 1 hafta sonra çıkan iddianamenin sadece 4 kişinin üzerine yıkılması, asıl sorumluların yargılanmaması, yargılanmasını bırakın soruşturmaya dahi tabi tutulmamaları bize çok büyük bir hayal kırıklığı yaşattı. Sessiz bekleyişimizi, giden 25 canımızı ve bizleri de hiçe sayarak bir karar alındı. Kovuşturmaya yer olmadığına dair takipsizlik kararının bir an önce geri çekilip gerçek sorumluların yargılanması adına kararın netleşmesi için biz bugün buradayız” dedi.

Sel, “Öncelikle burada Adalet Nöbeti’mizin nedeni takipsizlik kararına vermiş olduğumuz itiraz dilekçelerinin henüz karara bağlanmamış olması. Biz bu 4 kişiden ziyade soruşturmanın genişletilmesine kadar olan süre zarfında bu nöbeti gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Her gün Silivri’den, Çorlu’dan, Uzunköprü’den Adalet Sarayı’nın önüne gelip nöbet tutacağız” dedi.

Aileler Adalet Nöbeti’ni hafta içi her gün saat 10.00 ve 12.00 arasında Çorlu Adliyesi’nde tutacak.