7’si çocuk 25 kişinin ihmaller nedeniyle hayatını kaybettiği Çorlu tren faciasını araştıran gazeteci Mustafa Hoş, 'yargı otoritesini bilinçli bir şekilde hedef almaktan' 40 bin TL tazminata mahkûm edildi.

Çorlu tren faciasını araştıran gazeteciye 40 bin TL ceza

Çorlu tren kazasını araştıran gazeteci Mustafa Hoş, tazminat cezasına çarptırıldı.

Tren faciasında bir dizi ihmalin olduğunu ortaya koyan gazeteci Mustafa Hoş’a, davanın savcısı Galip Yılmaz Özkurşun tarafından “Yargı otoritesini bilinçli bir şekilde hedef almak” iddiasıyla 110 bin TL'lik tazminat davası açıldı.

Hoş, sosyal medya hesabından, mahkemenin kendisini 40 bin TL’ye mahkum ettiğini duyurdu. Verilen cezayla ilgili Sözcü’ye konuşan Hoş, ‘vazgeçmeyeceğini’ belirterek şunları söyledi:

“Mahkeme tanıklarımın dinlenmesini bile kabul etmeden ikinci duruşmada alel acele karar açıkladı. Hakkımda açılan ve halen devam eden dava sayısı 9. Yargıtay'da 3 dosya bekliyor. Ayrıca savcılık soruşturma aşamasında olan 3 tane dosya var. tamamı gazetecilik yaptığım için. Davalarla yıldırmaya, korkutmaya vazgeçirmeye çalışıyorlar. Bu da yetmezmiş gibi tazminatlarla açlığa mahkum etmek istiyorlar. Benim param pulum, düzenli bir gelir elde ettiğim bir işim bile yok. Her şeye rağmen ne korkarım ne vazgeçerim. Ben gazeteciyim.”

NE OLMUŞTU?

Edirne Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı’ya gitmek üzere hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu yolcu treni, 8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Kazada, 7'si çocuk 25 kişi hayatını kaybetti, 340 kişi de yaralandı. Kazanın ardından TCDD’de görevli 4 kişiye, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak” suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.