7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği ve 340 kişinin de yaralandığı Çorlu tren katliamına ilişkin açılan davanın 8’nci duruşması Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde görüldü. Kaza yerinde yeni inceleme yapılması ve yeni bilirkişi rapor istenilmesi talebinin reddedildiği duruşmada Savcı Galip Yılmaz Özkurşun hakkında suç duyurusunda bulunulması talebi kabul edildi. Duruşma 25 Ocak 2022'ye ertelendi.

Çorlu tren kazası | Savcı Özkurşun hakkında suç duyurusunda bulunma talebi kabul edildi

HABER MERKEZİ

Tekirdağ Çorlu’da 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 340 kişinin de yaralandığı tren katliamına ilişkin açılan davanın 8’inci duruşması bugün görüldü. Mahkeme, soruşturma savcısı Galip Yılmaz Özkurşun hakkında “görevi kötüye kullanma ve adil yargılanmayı engelleme” gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulması talebini, gereğinin yapılması için Adalet Bakanlığı'na sevk etti.

Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesince Halk Eğitim Merkezi Salonunda görülen 8. duruşmaya, tutuksuz sanıklar Çerkezköy Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, köprüler şefi Çetin Yıldırım ve hat bakım onarım memuru Celaleddin Çabuk, kazada hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralananlar ile tarafların avukatları katıldı. Başka bir ile tayini çıkan Demir Yolu Bakım Müdürü Turgut Kurt ise duruşmaya katılmadı, avukatı ise salonda hazır bulundu.

Tren katliamında oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybeden Mısra Öz, duruşma öncesi Twitter'dan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Çorlu Tren Katliamının 8. duruşmasına BUGÜN! 7 Eylül 2021 tarihindeki duruşmada artık gerçek ve adil yargılama talep ediyoruz. Göstermelik davalara tahammülümüz kalmadı. Bu saatten sonra savcı ya adil soruşturma yapmalı ya da görevinden istifa etmelidir.

Duruşma öncesi Bulvar Yolu Santral Işıklar mevkisinde toplanan aileler, Çorlu Halk Eğitim Merkezi önüne geldi. Kazada kızını, kardeşini ve yeğenini kaybeden Zeliha Bilgin, dava öncesi yaptığı açıklamada 3 yıldır adalet aradıklarını belirterek kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

SANIKLAR ÜZERLERİNE ATILI SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Sanıklar Polat, Yıldırım ve Çabuk, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti, kaza yerinde yeni inceleme yapılması ve yeni bilirkişi rapor istenilmesi talebini ise reddetti.

Öte yandan heyet, Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına kazada fail ya da failler için yürütülen soruşturmaların neticesinin sorulmasına da karar verdi.

Duruşma, 25 Ocak 2022'ye ertelendi.

NE OLMUŞTU?

Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin 8 Temmuz 2018'de Çorlu yakınlarında vagonlarından bazılarının devrilmesi sonucu 25 kişi yaşamını yitirmiş, 340 kişi yaralanmıştı.

İddianamede, "kazanın meydana gelmesinde asli kusurlu" bulundukları gerekçesiyle sanıklar Turgut Kurt, Özkan Polat, Çetin Yıldırım ve Celaleddin Çabuk'un "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 2 ile 15 yıl arasında hapisle cezalandırılmaları istenmişti.