Çorlu Tren Katliamı’nda oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz, 'kamu görevlilerine hakaret' suçlamasıyla 8 bin 840 TL para cezasına çarptırıldı. BirGün’e konuşan Öz, “Bana istedikleri cezayı versinler, ama gerçek sorumlular yargılanmadıkça bu şekilde verdikleri cezalarla kamuoyunun vicdanında zaten yargılanıyorlar" dedi.

Çorlu tren kazasında oğlunu kaybeden Mısra Öz'e 8 bin 800 lira ceza verildi

MERAL DANYILDIZ

7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği Çorlu Tren Katliamı’nda oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden Mısra Öz, sosyal medya paylaşımları nedeniyle 'kamu görevlilerine hakaret' suçlamasıyla hâkim karşına çıktı. Mahkeme heyeti Öz'e kamu görevlilerine hakaret ettiği iddiasıyla 8 bin 840 TL para cezası verilmesine hükmetti.

CEZAYI CİDDİYE ALMIYORUM

Oğlu Oğuz Arda’yı kaybeden ve adalet beklerken sanık olan Öz, karara ilişkin BirGün’e konuştu. “Açıkçası bugün ben ve adalete küçücük dahi inancı olanlar bu cezayı almamı beklemiyorduk” diyen Öz, şöyle konuştu: “Bugünkü manzaraya baktığımda gördüğüm tek şey yargının birilerinin kontrolü altında olmasıdır. Bunu hâkimin kendisine de söyledim çünkü bana verilen kararı açıklarken söylemiş olduğu sözler vardı. Bana, ‘burada bir karar açıklandı ve bu karar neticesinde en olabilecek şekilde karar verdim’ dedi. Yedi gün içerisinde itiraz etme hakkımız olduğunu, istinafa gidebileceğimizi söyledi. Söylediğim tek bir şey var, ben bana verilen cezaları ciddiye almıyorum. Gerçekten çok utanç verici şeyler bunlar. Ailelere dava açılması, avukatlara dava açılması, davayı takip eden gazeteciye dava açılması gerçekten utanç verici.”

BAŞKA DAVALARLA ÜSTÜ ÖRTÜLÜYOR

Çorlu Katliamı’nda gerçek sorumluların yargılanmasını istediğini söyleyen Öz, neredeyse üç yılını tamamlayacak olan davada hâlâ ciddi bir süreç yürütülmediğini kaydetti:

“Davamızda neredeyse üç yıl oldu ve hâlâ alt düzey 4 memuru sanık olarak karşımıza getirdiler. Biz savcının karşısına gidip bilirkişi raporunu sorduğumuzda sürekli ötelenerek ‘bir hafta sonra gelecek, 10 gün sonra gelecek, yapacak bir şey yok’ vesaire diyerek Çorlu Katliamı’nın üstü başka davalar açılarak örtülüyor, başka yollara saptırılıyor ve asıl gerçek sorumlular unutturuluyor. Çorlu’da 7’si çocuk 25 insan öldü. Bunun sorumluları olan Devlet Demiryolları Yönetimi’nden, Ulaştırma Bakanlığı’ndan tutun da denetlemesini yapmayan, ihalelerini yapmayan, kontrolünü sağlamayan her kim varsa bunların yargı önüne getirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu insanlar bugüne kadar asla yargı önüne getirilmediler. Bana istedikleri cezayı versinler, alsınlar beni Silivri’ye götürsünler, nereye tıkmak istiyorlarsa, ne yapmak istiyorlarsa yapabilirler. Ama gerçek sorumlular yargılanmadığı bu şekilde verdikleri cezalarla kendileri hem kendi vicdanlarında hem de kamuoyunun vicdanında zaten yargılanıyorlar.”

NE OLMUŞTU?

8 Temmuz 2018’de Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşanan 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği tren kazasında eşini ve oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel hakkında iki dava açılmış, 9 yaşındaki oğlu Oğuz Arda Sel’i ve eşi Hakan Sel’i kaybeden Mısra Öz’e, mahkeme heyetine, "Üç maymunu oynamayı tercih eden bir heyet" ifadeleri gerekçesiyle dava açılmıştı.