Bayburt'ta Çoruh Nehri'ndeki boş tabutlar, görenleri korkuttu. İtfaiye ekiplerince sudan çıkarılan tabutlar, imha edildi. Muhtar Arif Kalekahyası, tabutların çok eski olduğunu, yurt dışından getirildiğini, imha etmesi için verilen kişinin nehre attığını söyledi

Çoruh Nehri'nde yüzen tabutlar panik oluşturdu

Bayburt'ta Kaleardı Mahallesi'nden geçen Çoruh Nehri'nde yüzen tabutları görenler, paniğe kapılıp, polise haber verdi.

İhbar üzerine polis, zabıta ve itfaiye ekipleri, harekete geçti.

Ekipler, 2 tabutu sudan çıkarttı. Boş olduğu görülen tabutlar, incelenip, itfaiye ekiplerince imha edildi.

Kaleardı Mahallesi'nin muhtarı Arif Kalekahyası, tabutların yurt dışından getirildiğini ve imha etmesi için verilen kişinin nehre attığını söyledi.

Kalekahyası, "Mahalle sakini arkadaşımız, cahilce bir karar vererek, kendisine imha edilmesi için verilen tabutları nehre atmış. Bu tabutlar geçmiş yıllara ait. Bu tabutlarla gelen cenazeler, virüs hastalığından ölen insanlara ait değil. Şaşkınlık ve panik oluştuğu için herkesten özür diliyoruz” diye konuştu.

BAYBURT VALİLİĞİ: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Bayburt Valiliği, "Çoruh Nehri üzerindeki tabut" görüntüsünün yer aldığı paylaşıma ilişkin vatandaşların korku ve paniğe kapılmalarını gerektirecek olumsuz bir durum olmadığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medya platformlarında paylaşılan "Çoruh Nehri üzerindeki tabut" görüntülerine ilişkin açıklama yapılmasının zaruri görüldüğü belirtildi.

Olumsuz bir durum olmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İlimiz Halfikale Mahallesi Süleymaniye Caddesi üzerinde bulunan Süleymaniye Cami ile karşı kısımda yer alan mahalle mezarlığında, mahalle muhtarımız ile din görevlilerimiz nezaretinde yürütülen temizlik çalışmaları esnasında, daha önce yurt dışında ikamet ederken normal ölüm nedeniyle cenazesi ilimize gönderilen hemşehrilerimiz için kullanılan tabutlar, bahse konu temizlik çalışmaları nedeniyle kaldırılmak istenmiş, gelen talebe istinaden parçalara ayrılıp günlük işlerde kullanılmak maksadıyla mahalle sakinine teslim edilmiştir."

Bahse konu şahsın, tabutları suya bırakması üzerine olayı fark eden mahalle muhtarı ile din görevlileri tarafından durumun ivedilikle ilgili makamlara bildirilip, yardım talep edildiği işaret edilerek, şunlar kaydedildi:

"Kolluk birimlerimizin bölgeye intikali neticesinde yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilecek ve aynı zamanda vatandaşları korku ve paniğe sürükleyecek görüntülerin önüne geçilmesi amacıyla gerekli tedbirler alınıp sudan çıkarılması noktasında çalışma gerçekleştirilmiştir. Mevsim şartları nedeniyle debisi artan akarsu ve soğuk hava doğrudan suya girerek müdahale gerçekleştirilmesine imkan tanımamış, bahse konu eşyanın su akıntısının durgun kısmına denk gelmesi beklenerek sudan çıkarılması sağlanmıştır."

Yapılan incelemeler neticesinde bahse konu eşyanın uzun süredir mahalle mezarlığı bölgesinde bulunduğu, üzerindeki beyaz renkteki kalıntıların da bekleme nedeniyle biriken toz birikintileri olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, "Olayla ilgili idari soruşturma başlatılmış olup, vatandaşlarımızın korku ve paniğe kapılmalarını gerektirecek olumsuz bir durum olmadığı kamuoyunun bilgisine sunulur." denildi.

coruh-nehri-nde-yuzen-tabutlar-panik-olusturdu-717086-1.