Çorum’un Alaca ilçesinde Servet Baykuş isimli erkek, oğluyla kavga ettikleri iddiasıyla tartıştığı ortaokul 8'inci sınıf öğrencisi 2 çocuğa tabancayla ateş ederek öldürdü.

Çorum'da bir kişi oğluyla kavga eden 14 yaşındaki 2 çocuğu öldürdü

Çorum'un Alaca ilçesinde Servet Baykuş, oğlu ile kavga ettikleri iddiasıyla tartıştığı 8'inci sınıf öğrencisi Tunç T. (14) ve Kaan T.’yi (14) okul servisinde tabancayla vurdu. Çocuklar kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Baykuş, gözaltına alındı.

Olay, saat 11.30 sıralarında Alaca ilçesi İmat köyünde meydana geldi. Baykuş, oğlu ile kavga ettiklerini öne sürdüğü 8'inci sınıf öğrencisi Tunç T. ve Kaan T. ile bulundukları serviste tartıştı.

Servet Baykuş, bu sırada tabanca ile iki çocuğa ateş etti. Baykuş kaçarken, yaralanan çocuklar çağırılan ambulanslarla Alaca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Tunç T. ve Kaan T. doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Servet Baykuş, jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Köyde geniş güvenlik önlemleri alınırken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.

AİLELER ARASINDA HUSUMET VARMIŞ

Cinayete ilişkin detaylar da ortaya çıkmaya başladı.Baykuş ile öldürdüğü çocukların aileleri arasında husumet bulunduğu, bu nedenle davalık oldukları belirtildi. Köyün önde gelen isimlerinin araya girmesiyle bir süre önce tarafların barıştırıldıkları ifade edildi.

KAAN PİLOT OLMAK İSTİYORDU

Çorum'un Alaca ilçesi İmat köyünde yurttaşlar, eski muhtar Baykuş'un oğluyla kavga eden öğrenciler Tunç T. ve Kaan H.'yi servis aracında tabancayla vurarak öldürdüğü olayın şokunu hala üzerinden atamadıklarını söyledi.

Köylüler, “Çok zeki, sevilen, kendilerini çok iyi ifade edebilen çocuklardı. Bu yaşanılan olaya hala inanamıyoruz. Kaan başarısı nedeniyle eğitim desteği alan bir çocuktu. Pilot olma hayali vardı. Bunu da herkese anlatırdı. Tunç daha sakin ve uyumlu bir çocuktu. O da çok başarılıydı. Çocuklar arasındaki anlaşmazlık ne olursa olsun, böyle bir korkunç olayın yaşanmasını aklımız almıyor” dedi.

DİĞER ÇOCUKLAR KOLTUKLARIN ALTINA SAKLANMIŞ

Taşımalı eğitim sistemiyle köydeki çocukların Alaca ilçesindeki okullarına her gün servis arabasıyla gittiklerini anlatan köylüler, “Olay sırasında da serviste 13-15 çocuk vardı. Olayı gerçekleştiren Baykuş'un, Kaan ve Tunç’un araca binmesinden sonra elindeki tabancayla servis içine girdiğini öğrendik. Çocukların anlatımlarına göre, servise biniyor, önce Tunç’a, daha sonra da Kaan’a arka arkaya ateş ediyor. Neredeyse tüm mermileri bitirmiş. Servisteki çocuklar korkudan koltukların altlarına saklanmışlar. Çocukların başlarından ve vücutlarından yaralandıklarını öğrendik. Bu vahşeti anlatacak kelime yok. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

KÖYDE BELİNDEKİ SİLAHIYLA DOLAŞIRDI

İmat köyü halkı Servet Baykuş'un bir önceki muhtar olduğunu, o dönem kendisine verilen taşıma ruhsatlı tabancayı, görevinden sonra da sürekli belinde taşıdığını anlattı. Baykuş'un daha önce de oğluyla kavga eden çocukları köyde sopayla kovaladığına tanık olduklarını anlatan köylüler, “Oğluna taksi, traktör kullandırırdı. Ona çok düşkün olduğunu hepimiz bilirdik” ifadelerini kullandı.

DHA-AA