Çorum'un Osmancık İlçesi'nde belediye, devam eden Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde sahne alacak olan şarkıcı Aleyna Tilki’nin konserini iptal ettiğini duyurmuştu. Festivalde Aleyna Tilki’nin yerine Kıraç sahne alacak.

Çorum'da konseri iptal edilen Aleyna Tilki'nin yerine Kıraç sahne alacak
Fotoğraf: Depophotos

LGBT+'lara karşı yürüyüş ile ilgili yaptığı açıklama ile Osmancık Belediyesi tarafından Çorum'da vereceği konser iptal edilen Aleyna Tilki'nin yerine Kıraç'ın sahne alacağı açıklandı.

Osmancık Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada Aleyna Tilki’nin LGBT+'lara karşı yürüyüş eylemiyle ilgili attığı bir tweet gerekçe gösterilerek konserinin iptal edildiği duyurulmuştu.

Açıklamada, "Aleyna Tilki’nin röportajlarında ve 17.09.2022 tarihinde sosyal medyada yapmış olduğu kültürümüzle bağdaşmayan açıklamaları halkımızın nezdinde üzüntüyle karşılanmıştır. 4 Eylül Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan konser bugün itibariyle iptal edilmiştir" denilmişti.

İHA'nın haberine göre, Aleyna Tilki konserin iptal Osmancık Belediyesi, yaptığı yeni açıklama ile festival çerçevesinde Kıraç’ın sahne alacağını duyurdu.

Kıraç, festival çerçevesinde 24 Eylül Cumartesi günü Osmancık Kapalı Pazar Alanı’nda sahneye çıkacak.