Çorum’da, Yılmaz Madencilik'e ait ocağın kapatılması nedeniyle 125 işçinin işine son verildi. İşçiler maden sahasında toplanarak, işlerini geri almak amacıyla eylem yaptı. Şirket tarafından işçilere herhangi bir tazminat ödenmediği belirtilirken şirketin yönetim kurulu, ocağın kapatılma nedenini ‘hissedarlar arası yaşanan sorunlar' olarak açıklandı.

Çorum'da maden ocağı kapatıldı, 125 işçi tazminatsız işten çıkarıldı
Fotoğraf: ANKA

Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Çomu köyünde bulunan Yılmaz Madencilik'e ait kömür işletmesinde bulunan 3 ocaktan birinin kapatılması nedeniyle 125 işçinin işine son verildi. Şirket Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Yılmaz ise ocağı kapattıkları için üzgün olduğunu belirterek, kapanmanın şirket içerisinde hissedarlar arası yaşanan sorunlardan kaynaklandığını belirtti.

Edinilen bilgiye göre Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Çomu köyünde bulunan Yılmaz Madencilik bünyesindeki kömür ocaklarından birisi; burada çalışan 125 işçiye herhangi bir bildirim yapılmadan kapatıldı. Çalışanların da işlerine son verildiği açıklandı.

"45 GÜNLÜK ÖDEME YAPILMADI"

Ocağın kapatılması nedeniyle işlerine son verilen işçiler maden sahasında toplanarak, işlerini geri almak amacıyla dün eylem yaptı. Şirket tarafından işçilere herhangi bir tazminat ödenmediği belirtilirken, çalışanlara 45 gündür de maaş ödenmediği dile getirildi. Maaşlarını talep eden işçiler, "Ben alın terimi istiyorum" dedi.

Yılmaz Madencilik Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Nazif Yılmaz ise ocağı kapattıkları için üzgün olduğunu belirterek, kapanma nedeninin şirket içerisinde hissedarlar arası yaşanan sorunlar olduğunu belirtti.

(ANKA)