Psikiyatri uzmanı olarak çalışan 34 yaşındaki doktor Mustafa Özlü hayatını kaybetti. Özlü’nün Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden en genç hekim olduğu bildirildi.

Covid-19 nedeniyle bir hekim daha hayatını kaybetti: Mustafa Özlü



BERKAY SAĞOL

Covid-19 vaka sayılarının düşmediği şu günlerde sağlık çalışanları da Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetmeye devam ediyor.

Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde Psikiyatri Uzmanı olarak çalışan 34 yaşındaki Uzm. Dr. Mustafa Özlü, Covid-19 nedeniyle tedavi gördüğü hastanede dün gece hayatını kaybetti. Özlü’nün Covid-19 sebebiyle hayatını kaybeden en genç hekim olduğu bildirildi.

Türk Tabipler Birliği (TTB) tarafından dün yapılan açıklamada da, “Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde Psikiyatri Uzmanı olarak çalışan 35 yaşındaki Dr. Mustafa Özlü koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti. Genç Meslektaşımızın acı kaybı nedeniyle Ailesine ve Sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından yapılan açıklamada ise, “Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde görev yapan meslektaşımız ve derneğimiz üyesi Uzm. Dr. Mustafa Özlü’nün Covid-19 sebebiyle hayatını kaybettiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Hasta olana kadar psikiyatrist olarak atandığı hastanede Covid poliklinik ve acil servislerinde görev yaptığını, hekim olan eşi ile birlikte pandemide fedakârlıkla çalıştığını öğrendiğimiz meslektaşımız bir süredir yoğun bakımda hayat mücadelesi veriyordu. Geride kalan başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine ve psikiyatri camiasına başsağlığı diliyoruz," ifadeleri kullanıldı.