İstanbul'dan Van'a gelen ve içinde Covid-19'lu 4 kişinin bulunduğu ihbar edilen otobüs Erzincan'da durduruldu. Erzincan'da tedavi altına alınan dört kişi hakkında 'toplum sağlığını tehlikeye attıkları' için savcılığa suç duyurusunda bulunuldu ve her birine kişi başı 3 bin 150 lira idari ceza uygulandı

Covid-19 taşıyan 4 yolcu şehirler arası otobüsten indirilerek hastaneye sevk edildi

İstanbul'dan Van'a gelirken ihbar üzerine Erzincan'da durdurulan otobüste yeni tip koronavirüs (Covid-19) testleri pozitif olan dört yolcu indirilerek hastaneye sevk edildi. Van Valiliğinden yapılan açıklamada, İstanbul'dan Van'a gelirken içinde dört koronavirüslü hastanın bulunduğu ihbarı yapılan otobüsün, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in bilgilendirmesiyle Erzincan'da durdurulduğu belirtildi. Otobüsten indirilen dört koronavirüslü yolcunun hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı aktarıldı.

Valiliğin, yapılan ihbar üzerine harekete geçtiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İhbarın hemen ardından Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez'in bilgi vermesi üzerine, otobüsün geçtiği güzergahtaki illerde tedbir alındı. Erzincan il sınırları içinde polis tarafından durdurulan otobüsten, uzman ekipler tarafından indirilen ve koronavirüs testleri pozitif olan dört vatandaş, ambulansla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı. Koronavirüs taşıdıkları halde seyahat eden dört yolcuya ayrıca idari para cezası da kesildi. Buradan güvenlik güçlerinin eşliğinde yola devam eden otobüs, 15 yolcusu ile Van'a geldi. Van Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde karşılanan otobüsteki yolcuların ilk sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra, yedi yolcu polis gözetiminde Hakkari'nin Yüksekova ilçesine gönderildi. Van'da ikamet eden diğer sekiz vatandaş ise tutanak imzalatılarak polisler tarafından evlerine bırakılarak, karantinaya alındı."

YOLCULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Erzincan Valisi Ali Arslantaş ise yaptığı açıklamada, İstanbul'un Başakşehir ilçesinden Ağrı üzerinden Van'a gitmek üzere Erzincan'a gelen otobüsün kentteki yol kontrolünde durdurulduğunu ifade etti.

İki şoför, bir muavini olan otobüsün 21 yolcusundan dördünün yapılan Covid-19 testlerinin pozitif olduğunun anlaşıldığını belirten Arslantaş, şunları kaydetti:

"Testleri pozitif çıkan dört yolcu Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı, diğer yolcuların emniyet güçleri kontrolünde Van'a doğru yoluna devam etmesine izin verilmiştir. Araç İstanbul'dan ilimize gelene kadar diğer yolcularında pozitif kişilerle teması göz önünde bulundurularak ilgili valiliğe bu kişilerin de 14 gün süreyle gözetim altına alınması için yazı yazılmıştır."

Arslantaş, "Covid-19 testleri pozitif çıktığı için otobüsten indirilip Erzincan'da tedavi altına alınan dört kişi hakkında 'toplum sağlığını tehlikeye attıkları' için savcılığa suç duyurusunda bulunduk ve her birine kişi başı 3 bin 150 lira idari ceza uygulandı" bilgisini de paylaştı.

(AA)