Sağlık Bakanlığı, özel laboratuvarlarda ve genetik tanı merkezlerinde Covid-19 PCR testi yapan biyologları aşılama kapsamına almadı. BirGün’e konuşan bir biyolog, “Günde ortalama 200 Covid-19 testi yapıyoruz ama Sağlık Bakanlığı bizleri aşılama kapsamına almıyor” dedi.

Covid-19 testi yapana bile aşı yok!

İsmail ARI

SAĞLIK Bakanlığı, koronavirüs aşısını ilk dozunun iki milyondan fazla kişiye yapıldığını açıklarken özel genetik tanı merkezleri ile laboratuvarlarda Covid-19 PCR testi yapan biyologların aşılama kapsamında olmadığı açığa çıktı.

Bir özel genetik tanı merkezinde çalışan ve isminin açıklanmasını istemeyen biyolog, “Sağlık Bakanlığı’na mailler attık, her kuruma başvurduk. Benim çalıştığım genetik tanı merkezi laboratuvarında 20’ye yakın kişi çalışıyor. Sağlık Bakanlığı hem bizleri sağlık çalışanı olarak görüyor hem de aşılama kapsamına alarak Covid-19 aşısı yapmıyor” dedi.

ORTALAMA 200 PCR TESTİ YAPIYORUZ

İsminin açıklanmasını istemeyen ve özel genetik tanı merkezinde çalışan bir başka biyolog ise “Salgın nedeniyle Covid-19 PCR testleri yapmaya başladık ama aşılama listesine bizleri dahil etmemişler. Aşılama listesinde olmadığımız için Covid-19 aşısı olamıyoruz. Birkaç tanı merkezi laboratuvarını da aradım ve oralarda da durum aynı. Pandeminin bazı dönemler günde bin PCR testi yapıyorduk. Şimdi de günde ortalama 200 Covid-19 PCR testi yapıyoruz” ifadelerini kullandı.