Covid-19'un meslek hastalığı sayılmasına ilişkin önergeye ilişkin Meclis Sağlık Komisyonu'ndaki tüm partiler tarafından mutabakat sağlandı. TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, "Meclis Komisyonu'nda henüz kabul edilmedi, tüm partiler mutabakat sağlasa da ben AKP ve MHP’nin yan çizeceğini düşünüyorum" dedi.

Covid-19'un meslek hastalığı sayılması önerisi Meclis Komisyonu'nun gündeminde

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), yeni tip koronavirüsün (Covid-19) meslek hastalığı sayılması önerisinin Meclis Sağlık Komisyonu’nda gündeme geldiğini açıkladı.

Meclis Sağlık Komisyonu Başkanı Recep Akdağ, komisyonda tüm partilerin temsilcilerinin ortak görüşüyle Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olması konusunda uzlaşma sağlandığını, ortak yasa teklifi hazırlamak için parti yöneticileri ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile görüşeceklerini söyledi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Genel Sekreteri Vedat Bulut, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Covid-19'un meslek hastalığı sayılması önerisinin Meclis Komisyonu'nda henüz kabul edilmediğini” belirterek “Meclis Komisyonu’nda tüm partiler tarafından mutabakat sağlandı ama kanun metni Komisyon’a henüz getirilmedi. Covid-19’un meslek hastalığı olması için önce kanun metni hazırlanıp komisyona getirilmeli, burada onaylanmalı ve ardından da Meclis Genel Kurulu’nda getirilerek kabul edilmeli. Covid-19’un meslek hastalığı sayılması için tüm partiler mutabakat sağlasa da ben AKP ve MHP’nin yan çizeceğini düşünüyorum. Yan çizmezlerse ve Covid-19 meslek hastalığı sayılırsa da bu gelişme bizi mutlu eder” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Covid-19’un sağlık emekçileri için meslek hastalığı olarak kabul edilmesi için kanun teklifimizin komisyon gündemine alınmasını talep ettik. Komisyonda mutabakat var ancak daha komisyon gündemine alınıp komisyondan geçmedi. Bu yönde çıkan haberler doğru değil" dedi.