Dünyada yaklaşık 2 milyon kişinin ölümüne neden olan Covid-19 ile başlayan 2020'yi uğurluyoruz. Yeni yıl yasaklar nedeniyle bu yıl evlerde karşılanacak.

Covid gölgesinde yılbaşı!

HABER MERKEZİ

Koronavirüs salgınıyla başlayan 2020'nin sonuna geldik. Bu gece yen yıl pandemi yasakları nedeniyle evlerden karşılanacak. Bu akşam saat 21.00'de başlayacak sokağa çıkma yasağı pazartesi günü saat 05.00'te sona erecek.

Yılbaşında uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında otel ve konaklama tesislerinde kutlama yapılmasına izin verilmeyecek.


Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan yabancı turistlere yönelik meydan sınırlaması getirildi. İçişleri Bakanlığı genelgesine göre bugün saat 21.00'den yarın saat 10.00'a kadar kutlama toplanma alanı olarak bilinen cadde veya meydanlar (İstiklal Caddesi ile Sultanahmet, Kızılay ve Gündoğdu meydanları gibi) yabancı turistlere de kapalı olacak. Turistlerin biraraya geleceği etkinliklere de müsaade edilmeyecek.

Öte yandan yeni yıl gecesi normalden daha fazla yemek tüketmek ipin ucunun kaçmasına neden olabilir. “Bir kronik hastalığınız varsa, kaçamak yapmak sağlığınızı riske atabilir” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Renan Güneş yılbaşı gününe özel beslenme önerilerini ise şu şekilde sıraladı:

► Yemeğe çok aç oturmamaya çalışın.

► Gün boyunca ara öğünler yapmaya çalışın.

► Karbonhidrat olarak pilav, çorba veya ekmekten birini tercih edebilirsiniz.

► Tatlı olarak sütlü veya meyveli tatlıları tercih edebilirsiniz.