İsmailağa Cemaati Hocalarından Ahmet Mahmut Ünlü "Ben Atatürk dönemi Diyaneti’ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi" dedi.

Cübbeli Ahmet: Ben 'Atatürk dönemi Diyaneti'ni istiyorum

Tepki çeken açıklamalarıyla bilinen ve kamuoyunun Cübbeli Ahmet olarak tanıdığı Ahmet Mahmut Ünlü, “Yoruldum. Ben 'Atatürk dönemi Diyaneti'ni istiyorum" dedi.

"Bir zamanlar Atatürk’ü savunduğum için de hedef olmuştum" diyen Cübbeli, "Ben 'Atatürk dönemi Diyaneti'ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu'na konuşan Cübbeli, İsmailağa Cemaati’nin devlet içinde örgütlenmediğini, memuriyetten uzak durduğunu iddia etti. Cübbeli, "İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni hedef aldı, hapse attı. Ya bunlar? Bugün beni hedef alan Yeni Şafakçılar o vakit FETÖ’nün izindeydi" diye konuştu.

İSMAİLAĞA İÇİNDE FARKLI ODAKLAR

Mahmut Hoca olarak bilinen Mahmut Ustaosmanoğlu İsmailağa Cemaati’nin tarihi lideri olarak biliniyor. Ustaosmanoğlu’nun yaşadığı yaşlılığa bağlı ağır sağlık sorunları nedeniyle bugün Cemaat içinde çeşitli odaklar baş gösterdi. Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Cemaat’in tanınan yüzlerinden biri. Ustaosmanoğlu’nun bacanağı Muhammed Keskin’in liderlik ettiği Marifet Grubu ise Cemaat içinde Cübbeli’ye karşı tavrıyla biliniyor. İsmailağa’dan uzaklaşarak kendi cemaatini kuran, Fatih Medreseleri adıyla bilinen Masum Bayraktar ise bir başka grubu temsil ediyor. Fatih Medreseleri, İsmailağa’daki kimi ekiplerle şiddete varan çatışmalarıyla kamuoyunun gündemine gelmişti.

Ünlü son olarak Cumhurbaşkanı’nın Nas açıklamalarını eleştirmişti. Cübbeli’nin yakın zamanda İmam Hatipleri eleştirmesi de hükümet medyası tarafından tepkiyle karşılanmıştı.