Tarikat evinde cübbeyle namaz kılarken görüntüleri paylaşılan amirale ilişkin tartışmalar sürüyor. “Cübbeli amirali kim korudu?” diye soran CHP'li Ceylan, “YAŞ’ın yapısının değiştirilmesiyle siyasi otorite terfilerde belirleyici oldu” dedi.

Cübbeli amirali kim korudu?

HABER MERKEZİ

Tarikat evinde cübbeyle namaz kılan yüksek rütbeli asker tartışmalara neden olurken “Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içinde faaliyet gösteren cemaat yapıları mı var?” sorusunu akıllara getirdi. Meclis Başkanlığı’na önerge veren Çanakkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu CHP Sözcüsü Özgür Ceylan, TSK içindeki cemaatler hakkında bilgi istedi.

TSK içerisinde FETÖ harici tespit edilen ve bu şekilde korunan başka cemaat takımları olup olmadığına yanıt isteyen Ceylan, “Şayet mevcut ise ‘Kurtoğlu Takımı’ da dâhil diğer takımlara mensup kaç subay astsubay ve general vardır?” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede tarikat şeyhlerinden talimat alan komutanların memleketin başına ne belalar açtığını hatırlatan Ceylan, “Bir musibet bin nasihatten iyidir diye bir atasözümüz var. Siz musibetten de mi ders almıyorsunuz?” diye sordu.

Ceylan, 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası gerçekleştirilen ihraçların da etkisiyle terfi sürecinde gözle görülür bir değişiklik meydana geldiğini belirterek, “Özellikle 15 Temmuz sonrası TSK’de, Yüksek Askerî Şûra Kararlarıyla terfi ettirilen personelin niteliği dikkat çekmeye başlamıştır” dedi. Ceylan, son dönem YAŞ terfilerinde albaylıktan general ve amiralliğe geçişlerde sınıf subaylarının sayısının kurmay subayları sayıca geçtiğinin gözlendiğini belirtirken, “YAŞ’ın yapısının değiştirilmesiyle siyasi otorite terfilerde belirleyici olmuştur” iddiasında bulundu.