Cübbeli kendi camiasını eleştirmeye devam ediyor
Fotoğraf: DepoPhotos

HABER MERKEZİ

"Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, sosyal medya hesabı Twitter'dan kendi camiasına ağır eleştirilere devam etti. Ünlü, paylaşımında iktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Akit gazetesini işaret ederek, "Bir iç savaş çıktıktan sonra; 'Hoca doğru söylüyormuş' demenin bir manası kalmayacaktır" dedi. Ünlü, "Akit gazetesinin sahiplerinin çok iyi niyetli insanlar olduklarını yakinen bilmekteyim fakat bizim gibi saf Müslümanların maalesef kandırılma gibi bir sorunumuz var, dolayısıyla artık saflığa pay kalmamıştır, zira dediklerimizin hepsi maalesef doğru çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Geçen haftalarda, Nakşibendi tarikatına bağlı İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun ölümünün ardından Ünlü, "Herkes başladı 'Kim Mehdi' demeye" ifadelerini kullanmıştı. Cenaze töreni, söz konusu grup içindeki parçalanmayı yeniden gündeme getirmişti.

Ünlü daha sonra, 'Haftanın Sohbeti' videosunda Sakarya’da bir camide Kuveytli Vahabi Şeyhi Osman El Hamis’in namaz kıldırıp vaaz vermesinin ardından çektiği video ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nı eleştirmeye devam etmişti. Diyanet'in görevini ihmal ettiğini söyleyen Ünlü, "Diyanet’e çok görev düşüyor, maalesef görevini tamamen ihmal etmiş vaziyette. Hükümet ne yapacak sana vazife vermiş diyanetsin ya. Camileri vermişsiniz Vahabilerin eline" demişti.