Ankara Çubuk’ta asker cenazesine katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu’na saldırıda bulunulmasıyla ilgili 21 kişi hakkında dava açıldı.

Çubuk'ta Kılıçdaroğlu'na saldıran 21 kişiye dava açıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimine ilişkin soruşturmada Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı 21 kişi hakkında daha dava açtı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 21 Nisan 2019 tarihinde yaşamını yitiren Yener Kırıkçı’nın Çubuk’taki cenaze törenine katılmıştı.

Burada linç girişimine uğrayan Kılıçdaroğlu, önce bir eve sığınmış, arasından zırhlı araçla köyden çıkarılmıştı. Linç girişimine ilişkin daha önce 36 kişi ile yaşı 18’den küçük 11 kişi hakkında dava açılmıştı. Bu kişilerin yargılanmasına pazartesi günü devam edilecek.

Gazeteci Alican Uludağ'ın haberine göre, Çubuk Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturmada görüntüler üzerinden yeni şüphelilere ulaştı. 21 kişi hakkında bu kapsamda, hakaret, yaralama ve kamu malına zarar vermek suçlarından iddianame düzenlendi.

İddianamede Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Milletvekilleri Levent Gök, Murat Emir, Yıldırım Kaya, danışman Deniz Demir ve Barış Bozkurt da müşteki olarak yer aldı. Davada Kılıçdaroğlu’nun avukatlığını Celal Çelik yapıyor.