Koronavirüs vakaları tüm Türkiye'de artmaya devam ediyor. Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Meral Alten, Cuma akşamı yaşananlarının sonuçlarını 10 gün sonra göreceğiz derken, SES Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer ise, insanların kontrolsüz sokağa çıkmaları virüsün yayılımını artıracağını belirtti

Cuma akşamı yaşananlarla Denizli'de tüm emekler yerle bir oldu

BERKAY SAĞOL

Koronavirüs vakalarının tüm Türkiye'ye yayılmasının ardından 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Pandemi de Denizli'nin Acıpayam ilçesinin karantina altında olduğu ve koruyucu ekipman konusunda şehirde sıkıntılar yaşandığı öğrenildi.

Cuma akşamı yaşananlarla beraber Denizli'de haftalardır yapılmaya çalışılan izolasyonun yerle bir olduğunu vurgulayan Denizli Tabip Odası Başkanı Dr. Meral Alten, "İnsanlar panik bir şekilde ekmeğini ve suyunu almaya koştu önümüzdeki bir hafta 10 gün içinde bunun sonuçlarını hastalık artması olarak göreceğiz. Herkesin kesinlikle izolasyona dikkat etmesi gerekiyor. Hastalığı atlatan ben iyileştim bitti deyip karantinasına uymayabiliyor, bu tip sıkıntılar var şu anda. Denizli'de bir takım organizasyonel bozukluklar olduğunu söyleyebiliriz.

İyi şeylerde yapılıyor kötü şeylerde yapılıyor. Denizli'de şu anda hastanelerde yatak ve yoğun bakım sayısı olarak yeterli durumda. Doktorların kişisel koruyucu ekipmanlarıyla ilgili hala problem yaşıyoruz. Çok büyük sorunlar değil ancak az da olsa var. Özellikle ben oda başkanı olarak aile hekimlerimize destek olmaya çalışıyorum. Önümüzdeki süreçte yurttaşlarda da, sağlık çalışanlarında da pozitif vaka sayısının artacağını düşünüyoruz. Çünkü izolasyon koşulları tamamen karantina olmadıkça vaka sayıları da artacak. Yurttaşların paniğe kapılmadan izolasyona dikkat etmesi gerekiyor. Herkes kendini ve karşısındaki kişiyi taşıyıcı olarak kabul ederek hareket edecek" diye konuştu.

cuma-aksami-yasananlarla-denizli-de-tum-emekler-yerle-bir-oldu-716313-1.

ACIPAYAM'DA İNSANLAR KAYGILI

Denizli'nin ilçelerinde insanların kaygılı ve panik halinde olduğunu belirten SES Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer de, "Denizli Devlet Hastanesi iki bloğu pandemi hastanesi haline getirildi. Bu iki blokta şu anda elimizdeki verilere göre yatan hasta sayısı 60, yoğun bakımda yatan hasta sayısı ise 20 civarında. Denizli Devlet Hastanesi'nde sağlık çalışanlarının koruyucu ekipman konusunda herhangi bir eksikliğinin olmadığını söyleyebiliriz. Ancak Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde ekipman konusunda sıkıntılarımız var.

cuma-aksami-yasananlarla-denizli-de-tum-emekler-yerle-bir-oldu-716314-1.

Sağlık çalışanlarının koruyucu ekipmanlarının kullanım süresiyle ilgili şikâyetler alıyoruz. Bu konuyla ilgili başhekime talebimizi ilettik. Hastanelerde kapasite konusunda şu anda herhangi bir problem yok. Acıpayam ilçesi tamamen karantina altına alındı. İlçede bir panik havası var herkes kaygı duyuyor. Eski Çivril Belediye Başkanı'nın koronavirüs testinin pozitif çıkması o ilçede de insanlar arasında bir panik havası oluşturdu. İnsanları bu kaygı ortamında Cuma akşamı yaşananlar gibi kontrolsüz bir şekilde sokağa itmek virüsün yayılım hızını artıracaktır. Denizli'de ve tüm Türkiye'de ücretli izin sağlanmalı ve evde kalma koşulları oluşturulmalıdır" ifadelerini kullandı.