Konya’nın Selçuklu ilçesinde bulunan Kayalar Camisi’nde görev yapan imam Ahmet Gür, cuma hutbesinde, Konya’da görev yapan meslektaşları Ekrem Karakaya’nın öldürülmesi nedeniyle yurt çapında greve giden doktorları hedef aldı. İmam, grevin ‘daha fazla doktorunun öldürülmesine’ neden olacağını savunarak, “Sen hastaneden boş döndün. Öldürmez misin sen?” şeklindeki skandal ifadelerle cemaati tahrik etti. Konya Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı, imam Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Cuma hutbesinde imamdan skandal sözler: Cemaati, grev yapan doktorlara karşı kışkırttı!

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Bosna Hersek Mahallesi’nde bulunan Kayalar Camisi’nin imamı Ahmet Gür, Kurban Bayramı arifesinde kılınan cuma namazının hutbesinde doktorlar ve sağlık çalışanlarıyla ilgili skandal sözler sarf etti.

Cami imamı Gür, Konya Şehir Hastanesi’nde kardiyoloji uzmanı Dr. Ekrem Karakaya’nın başka bir hastanenin özel güvenlik görevlisi tarafından vurularak öldürülmesinin ardından can güvenliklerinin sağlanması talebiyle dün ve bugün greve çıkan doktorları hedef aldı.

Bugün Kayalar Camisi'nde cuma namazına katılan bir yurttaş tarafından cep telefonu kamerasıyla kaydedilen ve sosyal medyada paylaşılan videoya göre imam, doktorların greve gitmesinin 'daha fazla doktorun öldürülmesiyle' sonuçlanacağını savundu. İmam, cinayetlere ‘meşru’ gerekçeler üretmeye çalışarak şu ifadeleri kullandı:

“Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne yaptıracak adam var, günlük serum alacak adam var. Tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Yani bu neyi getirir; daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Geçen hafta anlatmadım mı, kadın cinayetleri… Televizyonlarda gösterile gösterile kadın cinayetleri çoğaldı. Bu neyi getirir. Sen hastaneden boş döndün. İğne yapılacak, doktor da dedi ki ‘Bugün grevdeyiz.’ Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun.”

TTB: KATLİAMA ÇAĞRI NİTELİĞİNDEDİR!

Türk Tabipler Birliği (TTB) ise Twitter’dan bu sözlerin 'katliama çağrı' niteliğinde olduğunu vurguladı. Yapılan paylaşımda şu sözler kaydedildi:

“Bir din görevlisinin ağzından çıkan bu sözler; şiddete, cinayete, hatta katliama çağrı niteliğindedir! TTB olarak hem Diyanet'i hem de adli makamları DERHAL HAREKETE GEÇMEYE çağırıyoruz."

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yurttaşların sosyal medyada #ŞiddetHutbesi etiketiyle tepki gösterdiği skandalla ilgili Konya Valiliği ve Diyanet İşleri Başkanlığı soruşturma başlattı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, ""08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan doktorlara/sağlık hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak, görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Diyanet ise yaptığı açıklamada, "Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir" ifadelerine yer verdi.