Koronavirüs nedeniyle kapalı olan camilerin ibadete açılmasının ardından, cemaatle kılınan namazlarda sadece avlulara izin veriliyordu. Bu hafta Cuma namazı cami içlerine taşındı

Cuma namazı cami içine taşındı

Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında camiler ibadete uzun bir süre kapalı kalmıştı. 1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme sürecinde yeniden ibadete açılan camilerde yalnızca Cuma, öğle ve ikindi vakitleri için avlularda toplu ibadet yapılıyor, iç mekanda ise bireysel ibadetlere izin veriliyordu.

cuma-namazi-cami-icine-tasindi-749161-1.

CAMİ İÇERİSİNDEKİ İLK CUMA

Bu hafta hayata geçen uygulamada, camiler tüm vakitler için toplu ibadete açılırken, iç mekanda da ibadetlerin toplu bir şekilde yapılmasına izin çıktı. İbadet eden kişilerin maske takma ve fiziksel mesafe kurallarına uyma zorunluluğu var. Ayrıca camide ibadet etmek isteyen kişilerin kendi seccadesini yanında getirmesi gerekiyor.

cuma-namazi-cami-icine-tasindi-749162-1.

SALGIN HALA DEVAM EDİYOR

1 Haziran’dan itibaren, koronavirüse karşı alınan tedbirlerin gevşetilmesiyle birlikte vaka sayıları tekrardan yükseldi. Normalleşme sürecinin başlamasından bir gün önce, 31 Mayıs’ta, günlük tespit edilen vaka sayısı 839’ken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dün açıkladığı sayı 1458 olmuştu.

Salgının boyutları hala tehlikeli bir şekildeyken alınan normalleşme kararları, yurttaşları koronavirüs karşısında savunmasız bırakıyor.

Toplu taşımadaki sosyal mesafe kurallarının kaldırılması, insanların toplu bir şekilde bir arada bulunacağı yerlerin açılması gibi hamleler, vaka sayılarının yükselmesindeki en büyük etken olarak görülüyor.

Hükümet yetkilileri ise kontrollü normalleşme dedikleri bu süreçte vaka sayılarının yüksek gelmesinin nedenini, kişilerin önlem almamasına dayandırıyor.

Türkiye’de şimdiye kadar 193 bin115 kişide koronavirüs tespit edilmiş, salgın nedeniyle 5 bin 46 yurttaş yaşamını yitirmişti.