Cumhur İttifakı her geçen gün eriyor

HABER MERKEZİ

Halka anlatacak hikayesi kalmayan, kitle desteğini her geçen gün kaybeden AKP-MHP ittifakında düşüş önlenemiyor. Hemen her kamuoyu yoklamasında AKP’nin yüzde 30 bandının altına indiği MHP’nin ise baraj altında kaldığı görülüyor. Avrasya Araştırma’nın temmuz ayında yaptığı anket çalışmasının sonuçları da bu gerçeği değiştirmedi. Araştırmaya göre CHP ve İYİ Parti’nin yer aldığı Millet İttifakı, AKP ve MHP’nin başını çektiği Cumhur İttifakı'nın 5.5 puan önünde yer aldığı görüldü.

24-29 Temmuz tarihleri arasında 2 bin 460 kişiyle yaptığı anket sonuçlarını paylaşan Avrasya Araştırma’nın anketinde Türkiye'deki mülteci meselesi, erken seçim ve ittifaklar soruldu.


MHP BARAJIN ALTINDA KALIYOR

Yüzde 2,4 hata payıyla yapılan temmuz ayı araştırmasında, "Erken seçim olması durumunda hangi partiye oy verirsiniz?" diye sorulan vatandaşların yüzde 24,3'ü AKP, yüzde 21,4'ü CHP, yüzde 11,9'u İYİ Parti, yüzde 9,1'i HDP, yüzde 6,1'i MHP, yüzde 3,8'i DEVA Partisi, yüzde 1,9'u Gelecek Partisi, yüzde 1'i Memleket Partisi cevabını verdi. Kararsızlar matematiksel olarak dağıtıldığında ise oyların yüzde 29,4'ü AKP, yüzde 25'i CHP, yüzde 14,4'ü İYİ Parti, yüzde 11'i HDP, yüzde 7,4'ü MHP, yüzde 4,6'sı DEVA Partisi, yüzde 2,3'ü Gelecek Partisi, yüzde 1,1'i Memleket Partisi'ne gidiyor Avrasya Araştırma'nın YouTube kanalından yapılan yayında paylaşılan anket sonuçlarına göre Cumhur İttifakı'nın toplam oyu yüzde 37'de kalırken, Millet İttifakı'nın oyları yüzde 42,5 seviyesine ulaştı.