Yozgat’ın Sorgun ilçesinde MHP’li başkanın borçlanma talebini, belediyeyi 70 milyon borçla devreden AKP’nin meclis üyeleri, “faize karşıyız” diyerek reddetti

Cumhur İttifakı'nda borçlanma krizi: “Biz faize karşıyız”

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, Cumhur İttifakı’nın iki üyesi AKP ve MHP arasında borçlanma krizi yaşandı. Son yerel seçimlerden önce 3 dönem AKP’de olan Sorgun Belediyesi, son seçimlerde MHP’ye geçmiş ve 69 milyon TL borçla belediye teslim edilmişti.

Koronavirüs nedeniyle İller Bankası’nın belediyelere düşük faizle borç vermesini değerlendirmek isteyen MHP’li başkan, belediye meclisinde konuyu gündeme getirdi ancak AKP’li ve BBP’li meclis üyelerinin ret oyuyla karşılaştı.

“FAİZE KARŞI OLDUĞUMUZ İÇİN BAŞKANIM”

AKP’li meclis üyelerinin borçlanmayı reddetmesinin ardından Belediye Başkanı Erkut Ekinci, “Bu hükümetin bir politikası, bize ulaşmasının sebebi de o. Faizi de çok düşük. Sizlerin de hükümetin bir parçası olarak reddetmenizi anlayamadım” dedi.

Ekinci’nin bu serzenişinin ardından AKP’li bir meclis üyesi, “Faize karşı olduğumuz için başkanım” diyerek başkanı yanıtladı.

“FAİZE KARŞIYSANIZ BANKALARLA İRTİBATINIZI KESİN”

İller bankasının pandemi nedeniyle belediyelere destek vermek için bu krediyi verdiğini söyleyen Ekinci, “Ne yazık ki Cumhur İttifakı’nın üyesi olan AK Partili meclis üyeleri bunu reddediyor. Bunu anlamak mümkün değil!” diyerek “Faize karşıysanız bütün bankalarla irtibatınızı kesin, İller Bankasını da toptan kapatın” cevabını verdi.

“GEÇMİŞ DÖNEMDE YERLİ YERSİZ KREDİLERLE 70 MİLYON BORÇ STOKU OLUŞTURDULAR”

Konuyla ilgili Sözcü’den Saygı Öztürk’e konuşan Belediye Başkanı Ekinci, “Cumhur ittifakının bir parçası olan AK Partili ve BBP'li 8 Belediye Meclis üyesinin tamamının ret oyu vermesini içimize sindirmemekteyiz. Geçmiş yönetimin yerli yersiz kullandığı kredilere sorgusuz ‘evet' diyen; plansız ve gereksiz kredilerle 70 milyon borç stoku oluşturan aynı şahısların, bugünkü ‘ret' sebebini, ‘faize karşı olma' bahanesi ile açıklamalarını manidar buluyoruz. Yaptığımız icraatları ‘şov' olarak değerlendirmelerini kınıyoruz” dedi.