Andımız konusunda Cumhur İttifakı’nda yaşanan tartışma Emniyet’e de sıçradı. MHP’ye yakın mesajlar veren Metin Alper’in başında bulunduğu Trabzon Emniyet Müdürlüğü, yapılan bir operasyonda ele geçirilen delillerle ‘Andımız’ yazdırarak tavrını belli etti. Olayın basına yansıması ardından açıklama yapan Emniyet, operasyon isminin güncel tartışma ile örtüşmesinin 'tamamen tesadüf' olduğunu savundu.

Cumhur İttifakı’ndaki ‘Andımız’ çatlağı Emniyet’te: 'Tamamen tesadüf' savunması

Danıştay’ın ‘Andımız’ kararı nedeniyle Cumhur İttifakı’nda yaşanan çatlak, Emniyet’ten gelen bir tavırla siyasi kadrolaşmanın ulaştığı aşamayı da gözler önüne serdi. MHP’ye yakınlığı bulunduğunu her fırsatta belli eden Trabzon İl Emniyet Müdürü, yapılan bir uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen delillerle ‘Andımız’ yazdırarak Cumhur İttifakı'ndaki çatlakta MHP’nin yanında olduğu mesajını verdi. Olayın basına yansıması ardından açıklama yapan Emniyet, operasyon isminin güncel tartışma ile örtüşmesinin 'tamamen tesadüf' olduğunu savundu.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında 4 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Adreslerde narkotik köpeği ile yapılan aramada; 708.23 gram bonzai, 9 uyuşturucu hap, 10 gram metamfetamin ve 20 gram esrar, biri ruhsatsız, 2 kurusıkı tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirildi. Ekipler, şüpheli B.K., H.Ö., Ç.M.ve T.B.Y.’yi gözaltına aldı.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü operasyon sonrası ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, ‘Andımız’ sözüyle sergilerken, baskın anlarına ait görüntüleri de sosyal medya hesabından “Andımız var. Uyuşturucu illeti Trabzon'umuzun sokaklarında gezmeyecek” notuyla paylaştı.

cumhur-ittifaki-ndaki-andimiz-catlagi-emniyet-e-yansidi-mudur-den-mhp-ye-acik-destek-853597-1.

cumhur-ittifaki-ndaki-andimiz-catlagi-emniyet-e-yansidi-mudur-den-mhp-ye-acik-destek-853599-1.

‘TAMAMEN TESADÜF’ SAVUNMASI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, kentteki uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen malzemelerin sergilendiği sırada yazılan "Andımız" yazısının, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun kararıyla zaman olarak örtüşmesinin tamamen tesadüf olduğunu savundu.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Söz konusu operasyon 16 Mart 2021 tarihinde il merkezinde 5 ayrı adreste eş zamanlı gerçekleşmiş ve 4 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Operasyonda muhtelif miktarda da uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Operasyon sonrası kamuoyuna ele geçirilen malzemelerin sergilendiği sırada daha önce planlanan 'Andımız Var Operasyonu' kapsamında yazılan 'Andımız' yazısının, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun kararıyla zaman olarak örtüşmesi tamamen tesadüftür. Kamuoyunun böyle bir karardan haberdar olduğu bir zaman diliminde, kararla hiç ilişkisi olmayan 'Andımız Var' operasyonun Danıştay kararı ile ilişkilendirilmesi ve farklı anlamlar yüklenmesi doğru değildir."

TRABZON EMNİYET MÜDÜRÜ KİDMİR?

Trabzon İl emniyet Müdürü olan Metin Alper, MHP’ye yakınlığına dairaçık işaretler veren bir isim.

1970 yılında Konya'da doğan Alper, 1992'de Polis Akademisi'nden mezun oldu. Özel Harekat kökenli olan Alper, 19 Eylül 2019'da Trabzon İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

Geçen Eylül ayında katıldığı bir nikahta konuşma yapan Alper, gündemdeki Dağlık Karabağ hakkında, “Bugün benim bir evladımın, bir yiğidimin, hilal bıyıklı bozkurdumun nikâhına geldim. Burada onlarca hilal bıyıklı bozkurdum da 'Sayın Müdürüm bizi ne zaman Karabağ'a gönderecek?' diye bekliyorlar. Karabağ'ın göbeğine Türk'ün bayrağını Türk'ün sancağını dikmek üzere hazır bekliyorlar. Özel harekât şubesi öyle bir şubedir ki buradaki yiğitler, buradaki aslanlar şimşek gibi çakar, sel gibi coşar, huduttan hududa yol bulup koşar, cepheden cepheye yeri geldiği zaman sorar. Bu evlilik de hayırlı olsun, bu evlilikten doğacak Asenalar, Alperenler de bizden sonra bayrağı devralacak inşallah” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Alper’in, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığı da iddialar arasında. 2020’nin ocak ayında Trabzonspor’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya karşı bir eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hamlesi olduğu öne sürülen bir gelişme yaşanmış, kulüp teknik direktör Ünal Karaman’la yollarını ayırma kararı almıştı. Bu karar ardından Metin Alper, Ünal Kahraman’ı ziyaret etmişti. Bu ziyaret bir destek mesajı olarak algılanmıştı.

Metin Alper’in yaptığı konuşmalar da zaman zaman MHP’li hesaplar tarafından sosyal medyada paylaşılıyor.

NE OLMUŞTU?

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Danıştay 8. Dairesi’nin Öğrenci Andı’nı kaldıran Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetmeliğini iptal eden kararını bozdu. Bu kararın ardından artık okullarda Öğrenci Andı okunmayacak. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, MEB’in itirazı üzerine bu kararı aldı.

Kararın ardından sert bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Danıştay skandal bir karara imza atmış, milli gerçeklerle çatışmıştır” demişti. Bahçeli’nin ardından BBP Lideri Mustafa Destici de Danıştay’ın kararına tepki göstererek, “Şayet Danıştay bu kararını gözden geçirip düzeltmezse, Milli Eğitim Bakanlığı derhal yeni bir yönetmelik çıkartarak andımızı tekrar okullarda okutmaya başlatmalıdır” demişti.