Cumhur ittifakına yönelik sözleri nedeniyle kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen 5 MHP'li istifa etti

Cumhur ittifakını eleştirdiği için disiplin kuruluna sevk edilen 5 MHP'li istifa etti

MHP’den Palu İl Genel Meclisi Üyesi seçilen Haşim Karacimşit, ve MHP’li Palu Belediye Meclisi üyeleri Ahmet Ataş, Mehmet Bal, Bekir Aydemir ve Sebahattin Baloğlu, partilerinden istifa ettiklerini açıkladılar.

Elazığ'da Cumhur İttifakı'nı hedef alan söylemleri nedeniyle partisi tarafından kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen MHP Palu İl Genel Meclis Üyesi Haşim Karaçimşit ve Palu Belediyesi'nin 4 MHP'li meclis üyesi partilerinden istifa ettiğini açıkladı.

Elazığ'da İl Genel Meclisi toplantısında Sosyal Yardımlaşma Vakfı Fonu üyeliği için yapılan seçimlerde, vakıf üyeliğine iki AKP’li ismin seçilmesine tepki gösteren ve Cumhur İttifakı'nı eleştiren söylemlerde bulunan MHP Palu İl Genel Meclis Üyesi Haşim Karacimşit, ve 4 meclis üyesi daha partisinden istifa etti.

Günışığı gazetesinde yer alan habere göre, kendisini istifaya götüren süreci anlatan Karacimşit şu şekilde konuştu:

“Bizleri tanıyanlar olarak hepiniz bilirsiniz ki biz tabana dayalı siyaset yaptık. Çünkü gücümüzü tabanımızdan aldık. Onun için partimiz ne kadar önemli ise partimize sınırsız destek vererek oy patlaması yaptıran halkımız da önemlidir. Onun için bizim siyaset anlayışımızda siz değerli seçmenlerimiz ve halkımızın öncelikleri vardır. MHP’den seçilen biri olarak bizlere yakışan da partimiz ve tabanımız arasında dengeyi kurmaktır. Dengeyi korurken de halkımızın haklı taleplerini yerine getirmektir. Biliyorsunuz ülkemizin bekası, milli menfaatlerimizin gereği Milliyetçi Hareket Partisi olarak Cumhur İttifakını kurduk ve bu ittifaka her türlü desteği verdik. Ne taban ne de genel merkez bazında cumhur İttifakını zora sokacak hiçbir talebimiz olmadı. Olmadığı gibi de gerek seçimler öncesi gerekse seçimlerden sonra hem partimize hem de Cumhur İttifakına gerekli desteği verdik.

Disiplin kurulunun kararını beklemek bize oy veren seçmene saygısızlık

2020 Yılı Sosyal Yardımlaşma Mütevelli heyeti belirlenirken her partinin bu heyete isim verdiği gibi bizler de MHP olarak bir isim sunduk. Palu’da herkes tarafından bilinen ve Mütevelli heyette hem partimizi hem de ilçemizi temsil edebileceğine inandığımız bir hemşerimizin ismini verdik. Bu ismi kendi partimiz kabul derken ittifak ortağımız ne yazık ki olur vermedi.

Bu bir ilk de değildi, 31 Mart Yerel seçimlerinde MHP’nin kazandığı bir seçimde pozisyon alamadığımız için Palu Belediyesini de AKP’ye kaptırmıştık. O gün teşkilat olarak seçim sonuçlarını hakkıyla takip edip üzerinde durmuş olsaydık bugün Palu Belediyesi siyaseten bizim olacaktı. Dolayısıyla sıkıntıları haklı olarak meclis kürsüsünden dile getirdiğimiz için medya da kesin ihraç talebiyle disipline verildiğimiz haberini aldık.

Böyle bir olayın olmadığını kendi partimin hakkını savunup Mütevelli heyetinde Milliyetçi Hareket Partili birinin bulunmasını istemeyenlerden hesap sormak gerekirken kendi meclis üyelerini ihraç etmek isteyen bir partide disiplin kurulunun kararını beklemek her şeyden önce bize oy veren seçmenlere saygısızlık olduğu için Milliyetçi Hareket partisinden istifa ederek İl Genel Meclisinde bağımsız üye olarak devam edeceğimi basınımız aracılığıyla kamuoyuna saygıyla arz ediyor, bugüne kadar bize verdikleri destek ve duydukları güvenden dolayı da değerli halkımıza şükranlarımı sunuyorum.”