Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, döviz kurundaki sert yükseliş, TL'nin değer kaybı ve artan hayat pahalılığına ilişkin hükümete tepki gösteren muhalefete tepki gösterdi. Muhalefete "müptezeller" diyerek hakaret eden Saral, "Hepinizin canı cehenneme" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Saral'dan muhalefete hakaret: "Müptezeller"

Döviz kurundaki sert yükseliş, TL'nin değer kaybı ve artan hayat pahalılığına ilişkin muhalefet ve yurttaşlar hükümete tepki gösterdi.

Dün İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde yurttaşlar, hükümeti protesto etti. Eylemlerde "Hükümet istifa" sloganları atıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Üyesi Oktay Soral, protesto ve tepkilerin ardından muhalefeti hedef aldı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Soral, "Bilumum muhalefet;Hepinizin canı cehenneme..!" dedi.

Soral, "Siz asla ve kat'a bu ülkeye ait değilsiniz ve olamazsınız.Bu kadar mı ülkesinin bekasına kastedilir..!Siz hükümete değil ülkeye muhalefet ediyorsunuz,yazıklar olsun..!Siz mi ülkeyi yönetmeyi talipsiniz...Hadiyin ordan müptezeller..!" ifadelerini kullandı.

Soral, bir diğer paylaşımında da, "Bizzat kaosla beslenen ve kaoitik süreçten nemalanan malûm muhalefet,bu ülkeye yapılan her saldırıda başat rol görevi alıyor.Yapılan her rol efendilerini ziyadesiyle memnun ediyor.Varlığınız dış güçlere ve içerideki işbirlikçilerine armağan olsun..!" dedi.

AKP'Lİ ÖZOĞUL'DAN TEHDİT

AKP Genel Merkez Gençlik Kolları Genel Başkan Danışmanı Yusuf Özoğul, iktidara ve hayat pahalılığına karşı sokağa çıkan yurttaşları tehdit etti.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda iktidara destek için açılan "#RecepTayyipErdoğan" ve "#DevletiminYanindayim" etiketlerini kullanan Özoğul, “Sokağa dökülen hadsizlere 15 Temmuz’u hatırlatırım. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan‘ın bir kelimesine bakar sokakların dolması haddinizi bilin” ifadelerini kullandı.

cumhurbaskani-basdanismani-saral-dan-muhalefete-hakaret-muptezeller-947555-1.