Daha önce “Yeni bir devlet kuruyoruz” diyen Erdoğan’ın danışmanı Ayhan Oğan, hedefini büyüterek, “Yeni bir dünya kuruyoruz” dedi. Oğan’a göre AKP, “Milli iktisat ve milli siyaset politikasıyla tarih yazıyor.”

Cumhurbaşkanı danışmanı Ayhan Oğan: Milli iktisat politikasıyla tarih yazıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı ve Sivil Dayanışma Platformu Başkanı Ayhan Oğan “Emperyal hedefler ve sömürü paradigması üzerine kuruludur. Yırtıp attık, Milli iktisat ve Milli siyaset politikasıyla tarih yazıyor, yeni bir dünya kuruyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanı Ayhan Oğan, bozuk bir Türkçe ile sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “Genel kabul görmüş iktisat bilimi ve siyaset bilimi kuralları, Batıyı merkez dünyanın geri kalanını öteki kabul eder. Emperyal hedefler ve sömürü paradigması üzerine kuruludur. Yırtıp attık, Milli iktisat ve milli siyaset politikasıyla tarih yazıyor, yeni bir dünya kuruyoruz” ifadelerini kullandı.

Oğan 2017 yılında katıldığı programda “Şimdi biz yeni bir devlet kuruyoruz, beğenin beğenmeyin bu yeni devletin kurucu lideri Tayyip Erdoğan’dır” demiş ve büyük tepki çekmişti.