Gazeteci Barış Yarkadaş, sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyuran Korkmaz Karaca ile görüşmesini aktardı. Yarkadaş'ın aktardığına göre Karaca, "Her gün aynı suçlamalarla uğraşmaktan yoruldum" dedi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Korkmaz Karaca'dan istifa sonrası ilk açıklama
Fotoğraf: İHA

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in iddialarında adı geçen ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettiğini duyuran Cumhurbaşkanı Danışmanı Korkmaz Karaca "Görevimden istifa ettim ama 2023 yolunda hep Sn. Cumhurbaşkanımızla beraber yürümeye devam edeceğiz. Bu istifa hakkında iddia bulunanlara örnek olsun benim veremeyeceğim bir hesabım yok" dedi.

Sedat Peker'in iddialarıyla gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Korkmaz Karaca yayınladığı bildiride sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini duyurdu.

Gazeteci Barış Yarkadaş, istifasının ardından Karaca ile konuştuğunu belirtti Yarkadaş, sosyal medya hesabından görüşmenin detayını şöyle açıkladı:

"1- Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Korkmaz Karaca’yı istifa haberi sonrası aradım. Karaca, 'İstifa hakkında Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Sn. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu bilgilendirdim. Her ikisine de sonsuz teşekkür ederim' dedi.

2 -Korkmaz Karaca’ya Mine Sirenen’le ilgili iddiaları da sordum. Karaca, 'Görüşmediğimizi ve herhangi bir talebim olmadığını kendisi de söylediği halde lince uğruyorum. Sağlığım bozuldu. Kimin elinde hangi bilgi belge varsa savcılığa versin. Devletten ihale almadım' diye konuştu.

3- Karaca, son dönemdeki iddialar yüzünden çocuğunun çok etkilendiğini ve bu yüzden özel sektördeki işine döneceğini belirterek, 'Görevimden istifa ettim ama 2023 yolunda hep Sn. Cumhurbaşkanımızla beraber yürümeye devam edeceğiz. Bu istifa hakkında iddia bulunanlara örnek olsun enim veremeyeceğim bir hesabım yok.

4 - Her gün aynı suçlamalarla uğraşmaktan yoruldum. İstifamı kabul eden Sn. Cumhurbaşkanımız ve Sn. İçişleri Bakanımıza şükranlarımı sunuyorum ' dedi. Karaca’nın aktardıkları özetle bunlar… Karaca, Erdoğan ve Soylu’ya yakın bir isimdi."

RÜŞVET AĞINDA ADI GEÇİYOR

Sedat Peker'in rüşvet ve yolsuzluk iddialarında Korkmaz Karaca adı sık sık geçiyordu.

Peker, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Serkan Taranoğlu'nun yatırımcı Mine Sineren'e "Korkmaz Karaca isimli Cumhurbaşkanı Danışmanı da sorununuzu halletmek için sizinle temas kurmak istiyor, sakın onunla temasa geçmeyin sizden çok para ister" dediğini iddia etmişti.

Karaca, daha önce de Peker'in Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili açıklamalarında yer almıştı. Sedat Peker’in ifşalarıyla gündeme gelen Korkmaz Karaca’nın Sezgin Baran Korkmaz'ın yalısına çok sık gittiği ortaya çıkmış, Karaca da “Yakıt masrafını kendim karşıladım” diyerek durumu kabul etmişti.

Peker, ayrıca 2021 yılının Haziran ayında yaptığı paylaşımlarda Karaca'nın kendisi ile görüşmek istediğini belirterek ''Korkmaz karaca, sen Maltepe'de sıradan bir evde otururken nasıl oldu 4-5 senede Çekmeköy’ün süper lüks villalarından birinin sahibi oldun?'' demişti.