Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Türkiye'de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 19.40'ta başladı ve saat 22.55'te bitti.

3 saat 15 dakika süren görüşmede, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da hazır bulunduğu öğrenildi.

Yarın Çavuşoğlu ile de bir araya gelecek Tillerson'ın Türkiye'deki ikili görüşmelerinde, ABD'nin PYD'ye verdiği destek olmak üzere Türkiye-ABD ilişkilerinin ortak gündeminde öne çıkan konuların ele alınacağı ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacağı belirtiliyor.

ANKARA'DAN İLK AÇIKLAMA: TÜRKİYE'NİN ÖNCELİKLERİ VE BEKLENTİLERİ AÇIK BİR ŞEKİLDE İLETİLDİ

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Beştepe'de gerçekleşen görüşmede başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele ve ikili ilişkiler ele alındı.

Yapılan görüşmede Türkiye'nin tüm bu konularda öncelikleri ve beklentileri Tillerson'a açıkça iletildiği kaydedildi.

ABD'DEN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu. Nauert, 3 saat 15 dakika süren Erdoğan-Tillerson görüşmesine ilişkin, "Tillerson-Erdoğan görüşmesi yeni bitti. Detayları daha sonra sizlerle paylaşacağız" açıklamasında bulundu.

Nauert'in açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Bildiğim kadarıyla İncirlik’in kullanımı için Türkiye tarafından getirilmiş bir sınırlama yok. İncirlik hâlâ IŞİD karşıtı operasyonlarda kullanılıyor.