AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, İdlib'deki durumu ve göçmen sorununu ele aldıkları bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Borisov'la bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, İdlib'deki durumu ve göçmen sorununu ele aldıkları bir telefon görüşmesi yaptı.

Bulgar tarafından yapılan açıklamaya göre, Erdoğan ve Borisov telefon görüşmesi sırasında İdlib'deki son durumu ve Türkiye'nin batı sınırlarına akın eden göçmenleri ele aldı.

Sputnik'in haberine göre, Taraflar, pazartesi günü yüz yüze görüşme yapma konusunda anlaşma sağladı.

Suriye'deki krizin sona ermesi için ülkelerin birlikte çalışması gerektiğini kaydeden Borisov, göçmen akınının yönetilebilmesi için işbirliğinin sürdürülmesini istedi.

Erdoğan'a taziye mesajlarını da ileten Borisov, Suriye'deki durumun yalnızca barışçıl siyasi çözümle normale dönebileceğini kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Dün (27 Şubat) akşam saatlerinde İdlib’de Türkiye askerlerinin hava saldırısı ile vurulduğu iddiaları sosyal medyada dolaşıma girdi. İlk anlarda bağımsız kaynaklarca doğrulanamayan iddiaların ardından gece yarısına doğru açıklama yapan Hatay Valisi, İdlib’in güneyinde Suriye’ye ait jetlerin saldırısı sonucu 9 askerin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada 22, üçüncü açıklamada 29, dördüncü ve son açıklamada ise 33 askerin yaşamını yitirdiği bildirildi. Gelişmenin gündeme düşmesi ardından Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı güvenlik zirvesi düzenlenirken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin genel merkezinde kurmaylarıyla bir araya geldi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de genel merkezde kurmaylarıyla birlikte gelişmeleri takip etti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Balıkesir programını iptal ederek Ankara’ya döndü.

Saray’daki güvenlik zirvesinden Türkiye’nin sınırlarının mülteci göçüne açılması kararı çıktı. Kararın ardından mülteciler sınır kapılarına akın etmeye başladı.

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise yaptığı açıklamada "Başkalarının aldığı kararların sonuçlarına biz katlanmayacağız" ifadelerini kullandı.