İstanbul’da iki lise öğrencisi 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla okullarında gözaltına alındı. Çocukların avukatı Ayşe Özdemir iki öğrencinin 8 Mart 2022'de Feminist Gece Yürüyüşü'nde attıkları sloganların suçlama konusu yapıldığını kaydetti. Öğrenciler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

'Cumhurbaşkanı'na hakaret gerekçesiyle okullarından gözaltına alınan öğrenciler serbest bırakıldı

Mustafa KÖMÜŞ

İstanbul’da iki lise öğrencisi sabah saatlerinde öğrenim gördükleri okulda gözaltına alındı. Adliyede ifade verdikten sonra serbest bırakılan öğrencilerin gözaltına alınma gerekçesinin "Cumhurbaşkanına hakaret" olduğu belirtildi.

Ednilen bilgilere göre, polis sabah saatlerinde 16 yaşındaki iki lise öğrencisinin evine gitti. Ailelerin çocukların okulda olduğunu belirtmesi üzerine polis, iki öğrenciyi öğrenim gördükleri lisede gözaltına alındı. İki öğrencinin Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi’ne götürüldüğü öğrenildi.

AVUKAT ÖZDEMİR: ATTIKLARI SLOGAN NEDENİYLE GÖZALTINA ALINDILAR

Çocukların avukatı Ayşe Özdemir 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nde atılan “Zıpla zıpla zıplamayan Tayyip’tir” ve Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor” sloganları nedeniyle çocukların gözaltına alındığını aktardı:

Özdemir, "Polis görüntülerden tespit etmiş. Dosyada yetişkinler de var. Ancak onlar davetiyeyle çağırılmış. Çocukların önce evine gidiyorlar. Evde bulamayınca okula gidip sınıftan gözaltına alıyorlar. İkisi de şaşkın ve bu yüzden gözaltına alınmayı gülünç buluyorlar. Eğitim hakları ihlal edilmiş durumda, ifade özgürlüğü ihlalinin yanı sıra. Bu kadar komik bir dosyayla ilk kez karşılaşıyorum. Okula gidip çocukların gözaltına alınması gibi bir durumu daha önce hiç görmedim."

SERBEST BIRAKILDILAR

Gözaltına alınan öğrencilerin, İstanbul Adliyesi'nde ifade vermelerinin ardından serbest bırakıldıkları öğrenildi.