MAK Araştırma'nın son anketine göre, cumhurbaşkanlığı seçiminde "Erdoğan'ın rakibi kim olursa kesinlikle ona veririm" diyenlerin oranı yüzde 44 oldu. "Rakibi kim olursa oyumu Erdoğan'a veririm" diyenler ise yüzde 36'da kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Millet İttifakı'nın adayına oy vereceğini belirtenlerin oranı yüzde 41'i buldu ve Cumhur İttifakı'nı geçti.

Cumhurbaşkanı seçimi anketi: Erdoğan'ın rakibi önde

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat, Sözcü yazarı Saygı Öztürk'e 1-8 Kasım 2022 tarihli son anket sonuçlarını paylaştı.

Ankette katılımcılara "Bugün itibarıyla Erdoğan'a ve rakibine oy verme davranışınız nasıl olur?" sorusu yöneltildi.

Katılımcıların yüzde 44'ü "Erdoğan'ın rakibi kim olursa kesinlikle ona veririm" derken, "Oyumu Erdoğan'ın rakibine bağlı olarak Erdoğan'a da verebilirim, rakibine de, farklı birine de verebilirim" diyenler ise yüzde 14 oldu.

"Rakibi kim olursa oyumu Erdoğan'a veririm" diyenlerin oranı ise yüzde 36 olarak belirtildi. "Kararsız ya da cevap vermek istemeyenlerin" oranı ise yüzde 6'da kaldı.

HANGİ İTTİFAKIN ADAYINA OY VERİRSİNİZ?

Ankette katılımcılara yöneltilen bir diğer soru ise "cumhurbaşkanlığı seçiminde hangi ittifakın adayına oy verecekleri" oldu.

Millet İttifakı'nın adayına oy vereceklerini belirtenlerin oranı yüzde 41'i bulurken, Cumhur İttifakı'nın adayına oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 40'da kaldı.

Bu ittifakların dışında farklı bir adaya oy verebileceğini belirtenler yüzde 11, adaya bağlı kanaatini değiştireceğini belirtenler yüzde 4, kararsız ve cevap vermeyenlerin oranı da yüzde 4'te kaldı.

PARTİLERİN OY ORANI

Ankette "Yarın seçim olsa oyunuzu hangi siyasi partiye verirsiniz?" sorusuna katılımcıların yanıtı ise şöyle oldu:

AKP: Yüzde 32,3

CHP: Yüzde 24,4

İYİ Parti: 15,5

HDP: 7,5

MHP: 6,5

DEVA: 2,4

Gelecek Partisi: 1,2

Yeniden Refah: 1,2

Zafer Partisi: 1,1

BTP: 1,1

Diğer partilerin oy oranları ise yüzde 1'in altında kaldı. Yüzde 3 ise kararsız ya da cevap vermeyenlerden oluşuyor.