Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor. Toplantıda, ekonomiye ilişkin gelişmeler masaya yatırılacak. Kabine'de emeklilerin bayram ikramiyesine zam beklentisi de gündemde olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Gündemde neler var?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, iki haftalık aranın ardından bugün AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak.

Önemli gündem maddelerinin masada olacağı toplantıda, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş, toplantının ana maddesi olacak. Taraflar arasındaki son durumun ele alınacağı toplantıda Türkiye'nin iki ülke liderini bir araya getirmek ve kalıcı ateşkesi sağlamak için yürüttüğü diplomatik çalışmalar değerlendirilecek.

KABİNE TOPLANTISI GÜNDEM MADDELERİ NE?

Toplantıda temizlik ürünlerine gelen KDV indiriminin etiketlere yansıması ve vatandaştan gelen şikâyetler ele alınacak. Hürriyet'in haberine göre; ilgili bakanların brifing vereceği kabinede ramazan ayının gelmesiyle birlikte sahada yapılan denetimler ve zincir marketlerdeki son fiyatlar değerlendirilecek.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği bayram ikramiyelerine yapılacak zamla ilgili bir karara varılması da bekleniyor. Emeklilerin hesabına bayram öncesi yatırılan 1100 liralık ikramiyenin bu yıl artırılıp artırılmayacağı da kabinede görüşülecek. Nisan sonunda ödenecek bu yılın ilk bayram ikramiyesi için önerilen zamlı formüller kabinede tüm yönleriyle konuşulacak.

Böylece milyonlarca emeklinin zamlı Ramazan Bayramı ikramiyesinin, kabineden çıkması muhtemel karar doğrultusunda 2 Mayıs 2022’den önce hesaplara yatırılması planlanıyor.

RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI

Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili son gelişmelerin ele alınacağı toplantıda, Türkiye'nin kalıcı ateşkesin sağlanması için yaptığı arabuluculuk faaliyetleri, İstanbul'da yapılan son müzakereler, dışişleri bakanlarını ve iki ülke liderlerini bir araya getirmeye yönelik diplomatik girişimler, Karadeniz'deki mayın riski gibi konu başlıkları masaya yatırılacak.