Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor. Bölgesel gelişmelerin öncelikli olarak ele alınacağı toplantıda, ekonomiye ilişkin gelişmeler de masaya yatırılacak. Kabine'de emeklilerin bayram ikramiyesine zam beklentisi de gündemde olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor: Emekli ikramiyesine zam beklentisi masada

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantının ardından bayram ikramiyeleriyle ilgili detayların da duyurulacağı tahmin ediliyor.

Önemli gündem maddelerinin masada olacağı toplantıda, Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş, toplantının ana maddesi olacak. Taraflar arasındaki son durumun ele alınacağı toplantıda Türkiye'nin iki ülke liderini bir araya getirmek ve kalıcı ateşkesi sağlamak için yürüttüğü diplomatik çalışmalar değerlendirilecek.

CNN'in aktardığına göre, saat 15:00’te başlaması beklenen toplantıda, dış politika başlığında diğer bölgesel gelişmeler de gündemde olacak Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki barış süreci, NATO üyesi ülkelerle önümüzdeki dönemde savunma sanayii konusunda atılacak ortak adımlar ile Suriye ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler değerlendirilecek.

'Terörle mücadele'deki son durum ve yaz döneminde yürütülecek operasyonlar da Kabine'nin gündemindeki bir diğer önemli başlık olacak.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINA KARŞI ALINACAK TEDBİRLER MASADA OLACAK

Toplantıda iç gündemde öne çıkacak başlıklardan biri de ekonomideki gelişmeler olacak. KDV indiriminin etiketlere yansımadığına ilişkin şikayetler ve söz konusu şikayetler üzerine başlatılan denetimlerden alınan sonuçlar da Kabine'nin gündeminde olacak.