Cumhurbaşkanlığı’na üç yılda 2,6 milyon şikâyet

Kamu hizmetlerinin yanlış yürütüldüğü, adaletsizlik ve haksızlığın dalga dalga büyüdüğü ülküde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yapılan başvurularda bir kez daha gözler önüne serildi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın açıklamasına göre CİMER’e son üç yılda toplam 2 milyon 671 bin 976 şikâyet başvurusu yapıldı.


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 20 Aralık 2021’de Meclis’e verdiği soru önergesinde CİMER’e yapılan başvuruları sordu. CHP’li Milletvekili Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde CİMER üzerinden kaç şikâyet başvurusu yapıldığını ve bu şikâyetlerin konularına ilişkin bilgi istedi.

ZİRVE İSTANBUL’UN

Oktay, CHP’li Tanrıkulu’na verdiği yanıtta, CİMER’e 2019-2021 yılları arasında 2 milyon 671 bin 976 şikâyet başvurusu yapıldığını açıkladı. Oktay’ın verdiği bilgiye göre 1 milyon 327 bin 541 başvuruyla İstanbul şikâyette birinci sırayı aldı. İstanbul’un ardından en çok başvuru yapılan kentler şu şekilde:

•Ankara: 555 bin 234
•İzmir: 389 bin 585
•Antalya: 223 bin 88
•Adana: 176 bin 258

Verileri değerlendiren Tanrıkulu, 81 ilin şikâyetlerini sorduklarını ancak sadece beş il için yanıt geldiğini söyledi. Tanrıkulu, Oktay’ın şikâyet başvurularının sonuçlarına ilişkin bilgi vermediğini kaydederek, “Beni ürküten, İstanbul ve diğer illerden yapılan şikâyet başvurularının fazlalığı. Yani yurttaşlar acaba hangi konularda CİMER’e başvuruyorlar, konular nelerdir ve akıbeti ne oldu? Bu konunun özel araştırılması gerekiyor. Bu şikâyetlerin fazlalığı, kamu hizmetlerinin doğru yönetilmediği, yerinden yönetilmediği ve insanların ulaşamadığı, yani ihlalleri gidermek amacıyla yerel makamlara ulaşamadığını gösteriyor” diye konuştu.

ANKA