Hükümet, kamuda tasarruf dönemine girildiğini açıklamasına rağmen “saraylar” için 2 milyon 800 bin sayfa “çıktı” ve bin metrekarelik “çizim” ihalesi açtı

Cumhurbaşkanlığı’ndan ‘milyonluk’ çıktı ihalesi

HÜSEYİN ŞİMŞEK huseyinsimsek@birgun.net

Hükümet enflasyon ve dövizdeki yüksek artış sonrasında kamuda tasarruf dönemine girildiğini açıklasa da Saray’ın ihtiyaçları bitmiyor. Üç kez araç alım ve kiralama için ihale açan Cumhurbaşkanlığı, bu kez 20 köşk ve saray için milyonlarca sayfalık “çıktı” ilanı verdi.

Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı, Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden Türkiye’deki çeşitli saraylar ve köşkler için 2 milyon 800 bin sayfalık çıktı, bin metrekarelik çizim ve bunların cihazları için bakım ilanı yayımladı. 2 milyon 200 bin sayfa siyah beyaz ve 600 bin sayfa renkli çıktı ilanı veren Milli Saraylar İdaresi, bin metrekarelik de çizim çıktısı istiyor.

ABD menşeli 110 çıktı ve yazıcı cihazının bakım ve onarımlarını da ihaleyi kazanacak firmaya vereceğini açıklayan Milli Saraylar İdaresi, ihale şartnamesinde, kazanacak firmadan 20 ayrı adreste hizmet istedi. Bu kapsamda ihaleyi kazanan firma, aralarında Aynalıkavak Kasrı, Beykoz Kasrı, Beylerbeyi Sarayı, Yıldız Köşkü ve Dolmabahçe Sarayı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda “saray”da “yazıcıdan çıktı alma” hizmeti verecek.