Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "Erdoğan-Macron telefon görüşmesinde atmosfer olumluydu; Libya'da Fransa ile çalışabiliriz." dedi

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: Libya'da Fransa ile çalışabiliriz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron arasında son yapılan telefon görüşmesinin olumlu atmosferde gerçekleştirildiğini belirterek, Libya'da diğer ülkelerin yanı sıra Fransa ile de çalışabileceklerini söyledi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine yönelik sert açıklamalarda bulunan Macron, bu kapsamda bazı girişimlerde de bulunmuştu.

"GÖRÜŞME OLUMLU GEÇTİ"

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Kalın, "(İki liderin) Son görüşmede iyi bir alışverişleri oldu. Atmosfer oldukça olumluydu. 'Farklılıklarımız üzerinden tartışmak yerine farklılıkları azaltıp ortak bir yol bulalım' diye anlaştılar. Biz bunun iyi bir başlangıç olduğuna inanıyoruz ve (başkanlar) mevkidaşlarımızla görüşüp bunun üzerinde çalışmak üzere görevlendirdiler. O yüzden bundan sonra biraz trafik olacak. Dışişleri Bakanımız mevkidaşını ziyaret edecek ve onlarla görüşecek." dedi.

Erdoğan ile Macron uzun bir aradan sonra geçen hafta bölgesel sorunları ele almak üzere bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Kalın, Libya'da şu anda siyasi sürecin ilerlemesi için bir şans olduğuna inandıklarını, son 2-3 aydır ciddi bir çatışma olmamasının iyi bir gelişme olduğunu belirterek, "Bu, diplomasiye bir şans verdi ve şimdi diplomatik çabalar yoğunlaştı. Bu iyi. Bunu tamamen destekliyoruz; bütün bu konularda Fransa ve diğer ülkelerle çalışabileceğimize inanıyoruz." dedi.

Kalın, "Şu anda aldığım tüm sinyaller Fransa'nın AB Zirvesi'nde Türkiye ile olumlu gündem kurulmasına destek vereceği yönünde." dedi.

Macron son dönemde Türkiye'nin özellikle Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerine yönelik sert eleştirilerde bulunuyordu.