Cumhuriyet'in 97. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Rize, İzmir, Manisa, Denizli, Uşak ve Aydın'da birçok tören düzenlendi.

Cumhuriyet’in 97. yılı ülkenin dört bir yanında coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet'in 97. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında Rize, İzmir, Manisa, Denizli, Uşak ve Aydın'da törenler düzenlendi.

İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tören, Vali Yavuz Selim Köşger, Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

Törende konuşan Köşger, tüm olumsuz koşullara rağmen İzmir'de ve tüm Türkiye'de oluşan coşkuya dikkati çekti.

Cumhuriyetin 97 yıllık getirilerinin hayat tarzı olarak içselleştirildiğini ifade eden Köşger, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, engin ileri görüşlülüğüyle, muasır medeniyet yolunda büyük bir düşünce değişimini başlatmış, yeni kurulan devleti cumhuriyetle taçlandırarak tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisini gerçekleştirmiştir" dedi.

Cumhuriyetin kurulmasıyla yapılan köklü değişikliklerin ve inkılapların insanların ufkunu açtığını, asıl gücünü ve karakterini ortaya çıkardığını vurgulayan Köşger, şunları kaydetti:

"Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimize sahip çıkmaya ve bu değerleri yüceltmeye devam etmeliyiz. Demokrasi ve hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, milli birlik ve sosyal dayanışma ruhu içinde birbirimize kenetlenerek birlik, beraberlik ve dayanışmamızı sonsuza kadar sürdürmeliyiz."

cumhuriyet-97-yilinda-findikli-da-kutlamalar-fotograf-sergisi-ve-ucurtma-senligiyle-basladi-798625-1.

DENİZLİ

Denizli Valiliği bahçesinde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Ali Fuat Atik, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven tebrikleri kabul etti.

Vali Atik burada yaptığı konuşmada, geçmişten aldıkları güçle, ezelden ebediyete büyük umutlar ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürüdüklerini söyledi. Atik, "Cumhuriyetimiz, atalarımızdan ulusumuza kalan en büyük mirastır. Bizler bu mirası korumayı ve yaşatmayı büyük bir görev edinerek hayatlarımızı sürdürmekteyiz" dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler şiir okudu, çeşitli yarışma ve spor etkinliklerinde dereceye giren öğrencilere ödüller verilmesiyle tören sona erdi.

cumhuriyet-97-yilinda-findikli-da-kutlamalar-fotograf-sergisi-ve-ucurtma-senligiyle-basladi-798626-1.

UŞAK

Uşak'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Vali Funda Kocabıyık, tebrikleri kabul etti. Günün anlamına ilişkin konuşma yapan Vali Funda Kocabıyık, herkesin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

Program, öğrenciler tarafından şiirler okunması ve halk oyunları gösterisinin ardından sona erdi

cumhuriyet-in-97-yilinda-rize-de-kutlamalar-fotograf-sergisi-ve-ucurtma-senligiyle-basladi-798605-1.

RİZE

Rize'nin Fındıklı ilçesinde, Cumhuriyet'in 97. yılında çocuklar uçurtma şenliğinde bir araya geldi.

cumhuriyet-in-97-yilinda-rize-de-kutlamalar-fotograf-sergisi-ve-ucurtma-senligiyle-basladi-798602-1.

Fındıklı Belediyesi'nin Atatürk Parkı'nda düzenlediği kutlama programı kapsamında, gündüz uçurtma şenliği ve fotoğraf sergisi gerçekleştirildi. Kutlamalar, akşam 18:00’de gerçekleştirilecek Cumhuriyet Balosu ve Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu’nun sahne almasıyla sona erecek.

cumhuriyet-in-97-yilinda-rize-de-kutlamalar-fotograf-sergisi-ve-ucurtma-senligiyle-basladi-798604-1.

MANİSA

Manisa'da Valilik makamında tebriklerin kabul edilmesinin ardından Hükümet Konağı önünde kutlama törenine geçildi.

Vali Yaşar Karadeniz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yurttaşların bayramını tebrik etti.

Vali Karadeniz, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet idaresi bu hakkın da sahibine verilmesidir. Aradan geçen 97 yıl cumhuriyetimizin ve devletimizin hızlı bir şekilde gelişmesini sağlamıştır. Hem sanayi hem de tarım ve hizmet sektöründe önemli gelişmeler yaşadık. Bu sürede devletimizin verdiği kamu hizmetlerinde nitelik ve nicelik yönünden çok hızlı yol alınmıştır. 97 yılda hızlı gelişme sağlanmasının temel lokomotifi Cumhuriyettir."

cumhuriyet-in-97-yilinda-rize-de-kutlamalar-fotograf-sergisi-ve-ucurtma-senligiyle-basladi-798606-1.