Cumhuriyet gazetesinde çok sayıda kişi işten çıkarıldı

Cumhuriyet gazetesi Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, Cumhuriyet internet sitesi Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Muharremoğlu, doğum izni devam eden muhabir Ceren Çıplak Drillat ve Ankara bürosundan Şeyma Paşayiğit’in de aralarında bulunduğu 15 kişinin gazetedeki görevlerine son verildi.

Medyaradar'ın haberine göre Mahmut Oral'a işten çıkarma haberi Personel Servisi'nden açılan telefonla bildirildi.

Aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Sendikası Diyarbakır Temsilcisi olan Oral, gelişmeyi Twitter'dan şöyle duyurdu:

"Sevgili arkadaşlar, biraz önce Cumhuriyet Gazetesi Personel Servisi'nden aldığım bir telefona göre, bugün itibarıyla işten çıkarılmış bulunmaktayım. Bildiğiniz münhal kadrolar varsa iş arıyorum..."

Oral'ın paylaştığı belgeye göre işten çıkarmanın gerekçesi "İşin ve işletmenin gereklerinden kaynaklanan nedenlerle ..." diye açıklandı.

Cumhuriyet'ten çıkarılan bir diğer isim de Ceren Çıplak Drillat oldu. Drillat, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Doğumdan 5 gün önceye kadar çalışan, hamileyken kaos içindeki 'Sarı Yelekliler' eylemlerini takip edip, gazetesini de ödülle onurlandıran kadın gazeteciye doğumdan 4 ay sonra 'bebekle evde kal!' deniliyor! Gerekçesiz kovuluyorum" dedi.

Cumhuriyet'ten çıkarılanlardan Arif Kurtuluş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Neredeyse çocuk yaşta girdiğim Cumhuriyet Gazetesi ile bugün itibari ile yollarımız ayrıldı. Yeni yönetim tarafından işten çıkartıldım" dedi.