İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açtığı 1 milyon liralık davaya ilişkin olarak Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’dan yanıt geldi.

Cumhuriyet gazetesinden Soylu'ya yanıt: Haberlerin çetelesini tutacağınıza sorulara yanıt verin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açtığı 1 milyon liralık davaya ilişkin olarak Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya’dan yanıt geldi. Küçükkaya, “2 buçuk aydır Soylu'nun avukatları, danışmanları Cumhuriyet'te çıkan haberleri saymışlar çetelesini tutmuşlar. Sayın Soylu; danışmanlarınız bu çeteleyi tutacağına kamuoyunun karşına çıkıp, ama gerçek gazetecinin karşısına çıkıp soruları açık yüreklilikte yanıtlayın ve bu sorulara kamuoyunu tatmin edecek yanıtlar verin” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hakkında yapılan haberler nedeniyle Cumhuriyet gazetesine 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Soylu'nun avukatı Uğur Kızılca, yaptığı açıklamada, müvekkili hakkında, gazete tarafından 52 gündür 254'ü doğrudan Soylu'ya yönelik olmak üzere toplam 313 haber ve köşe yazısı yayımlandığını belirtti.

Cumhuriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Tuncay Mollaveisoğlu’nun TELE1'de sunduğu "Anında Manşet" programında konuşan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Aykut Küçükkaya, davaya ilişkin olarak "Gerçekleri araştırmaya devam edeceğiz. Hiçbir korkumuz ve yılgınlığımız yok. Gerçekleri araştırmaya devam edeceğiz. Gazetecilik suç değildir" diye konuştu.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in Bakan Soylu hakkındaki iddialarının haberleştirilme sürecinde muhabirler tarafından araştırıldığının altınız çizen Küçükkaya, “Biz daha hala Binali Yıldırım'ın oğlunun hakkındaki iddialara yanıt alamadık. Kimse alamadı” dedi.

Küçükkaya şöyle devam etti:

“Binali Yıldırım'ın oğlu ile ilgili bir haber yapıyorsunuz. Binali Yıldırım açıklama yapıyor; "Oğlum Venezüela'ya test kiti götürdü" diye. Uzman "bavulla test kiti götürülmez" diyor. Biz son 3 ayın gümrük kayıtlarına bakıyoruz ve bunu ortaya koyuyoruz. Diyoruz ki; "Sizin oğlunuzun bu Covid-19 sürecinde test kiti götürdüğüne dair hiçbir belge yok." Yanıt yandaş bir gazeteden geliyor. Konunun muhatapları konuşmuyor yandaşları saldırıyorlar.

İçişleri Bakanı'nın tabii ki hakkıdır Cumhuriyet Gazetesi'ne dava açmak. Ama burada vahim olan şudur; 2 buçuk aydır Soylu'nun avukatları, danışmanları Cumhuriyet'te çıkan haberleri saymışlar çetelesini tutmuşlar. Sayın Soylu; danışmanlarınız bu çeteleyi tutacağına kamuoyunun karşına çıkıp, ama gerçek gazetecinin karşısına çıkıp soruları açık yüreklilikte yanıtlayın ve bu sorulara kamuoyunu tatmin edecek yanıtlar verin.

Cumhuriyet olarak muhabirlerimizle, yazarlarımızla gerçeğin peşinden koşmaya bu gerçekleri araştırmaya devam edeceğiz. Hiçbir korkumuz ve yılgınlığımız yok. Gerçekleri araştırmaya devam edeceğiz. Bu davalar gazetecilerin Türkiye'de hep karşılaştığı davalardır. Gazetecilik suç değildir. Cumhuriyet Gazetesi her daim görevini lakıyla yapmaya çalışacak ve yapacaktır."