"Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" sözleriyle Cumhuriyet'i hedef alan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Ünal, paylaşımında Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü de andı.

Cumhuriyet'i hedef alan Mahir Ünal, Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı

Cumhuriyet devrimleriyle ilgili yaptığı "Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" açıklamasıyla tepki çeken AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, hedef aldığı Cumhuriyet'in 99. yaşını kutladı.

Twitter hesabı üzerinden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj paylaşan Ünal, Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ü de andı.

Ünal, Twitter'dan paylaştığı mesajında, şunları kaydetti:

"#TürkiyeYüzyılı şafağında, ilelebet payidar kalacak olan Cumhuriyetimiz 99 yaşında. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yâd ediyorum. #CumhuriyetBayramımızKutluOlsun"

NE OLMUŞTU?

AKP’li Mahir Ünal, Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nda düzenlenen konferansta, “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi, her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi, Mao'nun Çin kültür devrimidir, lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” demişti.

iktidar ortağı MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ünal'ın sözlerini “Talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesinde” diye eleştirmişti. MHP Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu da “Hadsize böyle had bildirilir” ifadelerini kullanmıştı.