Cumhuriyet gazetesindeki işten atılmalara yurt muhabirleri de ortak bildiriyle tepki gösterdi. Bildiride, "İşten atılmalara yönelik öne sürülen 'ekonomik gerekçe' kabul edilemez" denildi.

Cumhuriyet'in yurt muhabirleri 8 gazetecinin işten atılmasına tepki gösterdi

Cumhuriyet gazetesi yönetiminin 8 çalışanı ‘ekonomik’ gerekçelerle işten çıkarmasına gazetenin yurt muhabirleri de ortak bir bildiri yayınlayarak tepki gösterdi.

Her biri en az 25 yıldır Cumhuriyet gazetesine emek veren yurt muhabirlerinin bildirisinde, “Yıllarını gazetemize veren bizler emeğin en yüce değer olduğunu bir kez daha belirterek, sendikanın da bu emeğin güvencesi olduğunu hatırlatıyoruz” denildi.

Cumhuriyet gazetesinin yurt muhabirlerinin bildirisinde şu ifadeler yer aldı:

Cumhuriyet Gazetesi yurt muhabirlerinden kamuoyuna: Arkadaşlarımızın yanındayız!

Bizler yıllardır gazetemize omuz veren Cumhuriyet’in Anadolu’da çalışan emekçileriyiz. Son dönemde gazetemizde yaşanan işten çıkarma ve arkadaşlarımıza yönelik baskıları kaygıyla izliyoruz. Yıllarını gazetemize veren bizler emeğin en yüce değer olduğunu bir kez daha belirterek, sendikanın da bu emeğin güvencesi olduğunu hatırlatıyoruz.

İşten atılmalara yönelik öne sürülen 'ekonomik gerekçe' kabul edilemez. Cumhuriyet gazetesinin emekten yana olma gibi bir misyonu vardır. Cumhuriyet, aynı zamanda bir emekçi gazetesidir. Bu anlayış ve inançla gazetemiz çalışanlarına, arkadaşlarımıza karşı yapılan işten atma saldırısını protesto ediyor ve sonuna kadar arkadaşlarımızın yanlarında olduğumuzu kamuoyuna duyururuz.

- Ali Ayaroğlu-ZONGULDAK

- Cemil Ciğerim-SAMSUN

- Bülent Ecevit-ANTALYA

- Abidin Yağmur-MERSİN

- Selahattin Gökatalay-MALATYA

- Faruk Kırtay-YALOVA

- Savaş Kalkan-TOKAT

- Mehmet Menekşe-AMASYA

- Bekir Şahin-GAZİANTEP