Cumhuriyet gazetesi sekiz çalışanıyla iş akdinin feshi kararının durdurulduğunu ve bu sekiz ismin gazetede çalışmaya devam edebileceğini duyurdu.

Cumhuriyet: Sekiz çalışanımızla iş akdinin feshi nedeniyle ilgili karar durdurulmuştur

Cumhuriyet gazetesi, işten çıkarılan 8 çalışanın iş akdinin feshi kararlarının durdurulduğunu açıkladı.

Gazeteden yapılan açıklamada "Sekiz çalışanımızla iş akdinin feshi nedeniyle ilgili karar durdurulmuştur. Arkadaşlarımız gazetemizde çalışmalarına devam edebileceklerdir." denildi.

Alev Coşkun’un başkanlığındaki Cumhuriyet Vakfı, 29 Kasım’da, Yazı İşleri Müdürü Olcay Büyüktaş Akça, Spor Müdürü Sami Gürel, Düzeltme Servisi Şefi Rüya Özalkan, Cumhuriyet Pazar Sorumlusu Hilal Köse, muhabirler Tuğba Özer, Ece Piroğlu, foto muhabiri Vedat Arık ile arşivde çalışan Mahmut Gündüz’ün işine son vermişti.

Cumhuriyet'ten yapılan açıklamada "İş barışının sağlanması en önemli konudur. Bu karardan sonra, gereksiz söylemler, konu üzerine yazılar, mesaj göndermeler, dedikodular ve iş barışını bozacak toplantılara son verilmesi gerekmektedir. Çalışanlarımızın kendi işlerine odaklanmaları kesin bir ön koşuldur.Cumhuriyet gazetesinde iç barışı bozacak hareketlere kesin olarak ödün verilmeyeceğinin bilinmesi gereklidir." ifadeleri kullanıldı.