Cüneyt Çakır için gözler UEFA'da

Merakla beklenen kararların başında da Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbiyi hangi hakemin yöneteceği sorusu geliyor. Dev mücadeleye atanması düşünülen isim Cüneyt Çakır. Ancak UEFA'nın Çakır ile ilgili Şampiyonlar Ligi kararı her şeyi değiştirebilir.



48 SAAT KURALINA TAKILABİLİR

UEFA'nın kurallarına göre bir hakem 48 saat içinde 1 maç yönetebiliyor. Mynet'te yer alan habere göre, eğer UEFA, önümüzdeki hafta oynanacak Şampiyonlar Ligi fikstüründe Cüneyt Çakır'ı 22 Kasım Salı günü oynanacak bir mücadeleye atarsa, TFF Çakır'ı derbide görevlendiremeyecek. UEFA, Şampiyonlar Ligi atamalarını 17 Kasım günü belirleyecek ve TFF de bu karara göre hamle yapacak.

SON 10 DERBİDEN 3'ÜNÜ YÖNETTİ

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde 2 maç yöneten, Dünya Kupası Elemeleri'nde ise Avusturya – Galler, İngiltere – İskoçya maçlarında düdük çalan Cüneyt Çakır, Fenerbahçe – Galatasaray derbisini yönetme ihtimali en yüksek hakem olarak öne çıktı. Süper Lig'de şu ana kadar 6 maça çıkan ve derbi için tabiri caizse ısınma turları atan 40 yaşındaki deneyimli hakem bu sezon hiç Fenerbahçe maçında görev almazken, Çakır bir kez Galatasaray (Gençlerbirliği deplasmanı) iki kez de Beşiktaş (Konyaspor – Beşiktaş, Rizespor – Beşiktaş) maçlarını idare etti.

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan son 10 maçta 3 kez düdük çalan Cüneyt Çakır, 2 Fenerbahçe 1 kez Galatasaray galibiyeti gördü.