Basketbol takımlarımız bu hafta Avrupa'da başarılı sonuçlara i

Basketbol takımlarımız bu hafta Avrupa'da başarılı sonuçlara imza attılar. Özellikle Eurolig A grubunda mücadele eden Efes Pilsen'in grubun yenilgisiz lideri Olympiakos'u son çeyrekteki muhteşem oyunu ile devirmesi hepimizi çok sevindirdi. Bu çeyrekte rakip potaya 39 sayı bırakmayı başaran Efes Pilsen aynı zamanda da bir rekora imza atmış oldu. Bir Eurolig maçında bir çeyrekte en fazla sayı atma rekorunun sahibi oldu. Bu çeyrekte attıkları 10 tane 3 sayılık şutun sayı olması adeta bir mucize idi. Avrupa mücadelesini biraz kötü başlayan Efes Pilsen tecrübesi ile kendini toparlayacak gibime geliyor.

Efes Pilsen bu galibiyetle 2 yenilgi ile devam ettiği Avrupa mücadelesinde biraz rahat nefes almış oldu. Efes bu kupada bu sezon da başarılı olmak istiyorsa sahasında kesinlikle kazanmak zorunda. Bu galibiyet Olympiakos gibi bir deve karşı olunca daha da büyük anlam taşıyor. Bana göre Efes bu galibiyeti Cüneyt Erden'in özellikle son çeyrekteki mükemmel oyunu ve attığı 5 tane 3 sayılık basketi ile almıştır. Cüneyt bu sezon transfer olduğu takımında çok başarılı işler yapmaya başladı. Geçen sezon Ülker'in şampiyonluğunda büyük katkısı olan oyuncu bu sezonda Efes Pilsen'i başarıya götürmeye başladı. Ligde oynanan ve kader maçı niteliğindeki Fenerbahçe Ülker mücadelesinin kazanılmasında da rolü büyük olmuştur.

Özellikle sezon başında yaşadığı sakatlığı atlattıktan sonra takım içinde önemli roller almaya başladı. Cüneyt Erden bana şu anda Türkiye'nin en başarılı oyun kurucudur. Da-rüşşafaka'da oynadığı yıllarda parlayan yıldızını Ülker ve şimdi de Efes Pilsen'de daha da parlatmakta.

Daçka'daki yıllarından yakından tanıdığım Cüneyt her şey den önce çok iyi bir şutör. 3 sayılık atışlarda çok başarılı. Özellikle son maçta olduğu gibi mesafe tanımadan isabetli atışlar yapar.

Çok iyi bir basketbol zekası olduğu için takımını çok iyi yönetir. Takım içinde antrenörün en büyük yardımcısı. İkili oyunları onun kadar iyi oynayan bir oyun kurucu yoktur. Bu oyunlarda uzunlara çok güzel assistler yapar ve onların çok rahat sayı bulmalarını sağlar. Dikkat edin onun oynadığı anlarda Marcus Haislip çok rahat sayılar ve smaçlar buluyor. Geçen sezon Ülker de de beraber oynadıklarında bunun birçok örneğini görebiliyorduk. Cüneyt takıma alıştıkça ve kendine geldikçe arkadaşlarını çok daha iyi oynatacak bu sezon da Efes Pilsen'in başarısı için önemli bir isim olacak. Kısaca Efes bu sezon bu oyuncuyu transfer ederek çok yerinde bir iş yapmıştır. Bu kadar faydalı bir oyun kurucunun neden hâlâ milli takım kadrosuna alınmadığını çok merak ediyorum doğrusu. Bogdan Tanje-viç, Cüneyt'in oynadığı maçları hiç mi seyretmiyor? Yoksa alınmamasında bizlerin bilmediği özel bir sebep mi var? Tanjeviç'e son kez 'gör artık şu Cüneyt Erden'i diyorum. Bu oyuncu bu formu ile Avrupa Şampiyonasında çok rahat forma giyer ve takım içinde çok faydalı olurdu.