Çürüyen sağlık sistemi can aldı, halk imza kampanyası başlattı

İzmir’in Karaburun ilçesinde, hastanelerdeki donanım yetersizliği nedeniyle 2 Temmuz’da hayatını kaybeden 63 yaşındaki Remziye Ulusal için 10 Temmuz’da Karaburun Nergis Kafe’de anma töreni düzenlendi.

Ulusal’ın yakınları, yaşadıkları bu kaybın, bozulan sağlık sisteminin sonucu olduğuna dikkat çekti. Ulusal ailesi ve Karaburunlular, ilçedeki sağlık sisteminin başka ölümlere yol açmaması için tüm hukuk yollarını kullanacaklarını belirtti.

Karaburunlular, ilçedeki sağlık personelinin ve uzman hekimlerin artırılmasını, acil hastalara müdahale edilebilmesi için ambulansların tam teşekküllü olması ve Çeşme, Karaburun, Urla ve Seferihisar ilçelerine donanımlı hastane yapılması talebiyle imza kampanyası başlattı.

curuyen-saglik-sistemi-can-aldi-halk-imza-kampanyasi-baslatti-904626-1.

Remziye Ulusal 2 Temmuz’da bilincinin kapanması üzerine Karaburun Devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan müdahalelerin ardından kendine gelen Ulusal üşüme, sırt ve göğüs ağrısı şikâyetleri yaşadı. Bunun üzerine Urla Devlet hastanesine kaldırılması kararı alınan Ulusal’a çağırılan ambulansta EKG çekilerek yaklaşık 10 dakika müdahale edildi. Ulusal, yapılan müdahalelerin ardından Urla Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

Ulusal’ın eşi Mahmut Filiz, Urla Devlet hastanesindeki doktorlara eşinin kalp kapakçığı ve ritim bozukluğu olduğunu, aynı zamanda kan sulandırıcı ilaç kullandığını aktardı. Hastanede anjiyo bölümü olmadığı için Ulusal’ın Özel Egepol Hastanesi’ne sevk edildi. Sevkten önce eşini gören Filiz, Ulusal’ın bilincinin açık olduğunu ifade etti. Hastaneye geldiğinde eşinin orada olmadığını öğrenen Filiz’e, Ulusal’ın ambulansta durumunun ağırlaştığı, bu yüzden Urla Devlet Hastanesi’ne geri götürüldüğü aktarıldı. Sevk edildiği hastanede yaklaşık 1 saat süren müdahalelere rağmen Ulusal hayatını kaybetti.