D&R'dan bir sansür haberi daha: Raftaki kitaplar toplatılıp depoya kaldırılmış

Düzeltme ve Cevap

Birgün Gazetesi'nin 25.08.2019 tarihli nüshasının 10. Sayfasında "D&R'dan Yine Sansür: Hüseyin Aygün'ün Kitabı 'Sakıncalı' Bulundu" başlığı ile yayınlanan haber, kasten müvekkil şirketi kötüleme amacıyla hazırlanmış gerçeklerle bağdaşmayan bir haberdir.

Birgün Gazetesi, D&R mağazalarının sahipliğindeki değişiklikten bu yana bir takım kitapların raflardan indirildiği, depolara kaldırıldığı, satışının durdurulduğu vb. hayali iddialarda bulunmaktadır.

Her zaman belirttiğimiz üzere D&R mağazalarının el değiştirme tarihinden sonra yayın politikasında ve işleyişinde herhangi bir değişiklik söz konusu olmamıştır. Tüm yayınların satışına aynen devam edildiği gibi, yeni yayınlarla ilgili olarak da tüm yayınevleri ile anlaşma yapılma amacıyla hareket ederek düzenli bir tedarik hizmeti sunulması müvekkil şirketin en büyük amacıdır.

Yine belirtmek isteriz ki haberde bahsi geçen Hüseyin Aygün'ün hatır isimli kitabı tüm mağazalarda satışta olduğu gibi, www.dr.com.tr web sitesinde dahi satışta olduğu herkes tarafından kolaylıkla teyit edilebilecektir.

Kaldı ki tekzibe konu ettiğimiz haber, ilgili yazar Hüseyin Aygün tarafından da yalanlanmıştır. Hüseyin Aygün tarafından şahsi twitter hesabından 24.08.2019 tarihinde "Turkuvaz medya'dan bir yetkili, az evvel yayıncım Eren Eke'yi arayarak, hatır'ın bir kısmının depolarda bulunduğunu doğrulamış ancak kitabın D&R mağazalarında satılmaya devam edildiğini, kitaba ve yazarına herhangi bir sansür olamayacağını söylemiş. Kamuoyunun bilgisine." paylaşımında bulunularak, durum netlikle ortaya konulmuştur.

Neciteten tekzibe konu yayında yer alan gerçek dışı bilgi ve açıklamalar içeren haberi yayınlayan gazetenizi kınıyor, hukuken sahip olduğumuz hakları en etkin şekilde kullanacağımız kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.

Turkuvaz Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş. (D&R) Vekili Av. Fatih SAVAŞ

-------------

T.C. İstanbul 1. Sulh Ceza Hâkimliği'nin 26/09/2019 tarih 2019/4196 Değişik İş Sayılı "D&R'dan yine sansür: Hüseyin Aygun'ün Kitabı 'sakıncalı' bulundu' başlıklı haber ile ilgili cevap ve düzeltme metninin yayınlanması talebini reddi kararına talepte bulunan Turkuvaz Müzik Kitap Mağazacılık Pazarlama A.Ş. Vekili Av. Hakkı Ceyhun Pınar'ın 08/10/2019 havale tarihli dilekçesi üzerine T.C. İstanbul 2. Sulh Ceza Hâkimliği'nin 09/10/2019 tarih ve 2019/6624 Değişik İş Sayılı Kararı üzerine yayımladığımız Düzeltme ve Cevap Metnidir.

D&R mağazalarının Turkuaz Grubu'na satışının ardından bazı kitapların raflardan kaldırıldığı konuşulurken son sansür haberi de eski CHP Tunceli Milletvekili ve BirGün yazarı Hüseyin Aygün’den geldi.

Aygün, kendisine ait “Hatır” adlı kitabın D&R’da toplatıldığını duyurdu.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Hüseyin Aygün, “D&R, benim Hatır'ı toplatmış.. D&R mağazalarındaki 114 adet Hatır, depoya kaldırılmış” ifadelerini kullandı.

D&R ile ilgili tartışma yaratacak bir iddiayı da gündeme getiren Aygün, Demirören'e geçtikten sonra D&R içinde, Saray'a bağlı bir Sansür Kurulu oluşturulmuş. 'Sakıncalı isimler', 'sakıncalı kitaplar' depoya kaldırılıyormuş. Bu yasaktan yalnızca onur duyarım”diye yazdı.