TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alındığı sırada evindeki kitaplığında yer alan ve iktidar yanlısı basının ‘örgütsel kitap’ olarak tanımladığı “Dağın Ardına Bakmak” adlı kitap, Turkuvaz Medya Grubu’nun sahibi olduğu D&R’ın sitesinden kaldırdı. Benzer bir durum Idefix'te de yaşandı.

D&R ve Idefix, Şebnem Korur Fincancı’nın kitaplığında 'bulunan' kitabı sitesinden kaldırdı

HABER MERKEZİ

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Turkuvaz Medya Grubu bünyesindeki D&R ve Idefix, web sitesinden “Dağın Ardına Bakmak” adlı kitabı kaldırdı.

Bejan Matur’un kaleme aldığı ve Timaş Yayınları’ndan çıkan kitap, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın 26 Ekim’de gözaltına alındığı sırada evinde ‘bulunmuş’ ve yandaş basın tarafından “örgütsel kitap” olarak tanımlanmıştı.

Resmi bandrol taşıyan ve basımının üzerinden 11 yıl geçen kitabın bu şekilde lanse edilmesi kamuoyunun tepkisini çekmişti.

Öte yandan Bejan Matur’un kitabın tanıtımını yapmak amacıyla TRT ekranlarına davet edildiği hatırlatılmıştı.

“Dağın Ardına Bakmak”, Korurcu’nun gözaltına alındığı gün yapılan aramalarda dahi Turkuvaz Medya Grubu’nun sahibi olduğu D&R’ın sitesinde yer alıyordu. Aynı grup içinde faaliyet gösteren Idefix adlı kitap satış sitesinde de kitabın sayfası vardı.

d-r-sebnem-korur-fincanci-nin-kitapliginda-bulunan-kitabi-sitesinden-kaldirdi-1082476-1.

Konunun gündeme gelmesinin ardından söz konusu şirketler 'harekete' geçti. Bugün yapılan aramalarda D&R’ın ve Idefix'in "Dağın Ardına Bakmak" için açılan sayfaları kaldırdığı görüldü.

D&R'ın sitesindeki sayfanın son versiyonunda, "Aradığın içeriğe şu an ulaşamıyoruz. Sayfa kaldırılmış veya değiştirilmiş olabilir" ifadeleri yer alıyor.

Idefix ve D&R sitesinden kaldırmış olsa da kitaba, kitap satışı yapan pek çok platformdan erişilebiliyor.