Dağlarında çiçek açan kentin kurtuluşu kutlandı
İzmir’in Kurtuluşu kutlamaları, geleneksel Zafer Yürüyüşü’yle başladı. 350 metrelik bayrak taşınan kalabalık yürüyüşe halkın coşkusu damga vurdu.

BirGün EGE
İzmir'in kurtuluşunun 99. yıldönümü coşkuyla kutlandı. 9 Eylül kutlamaları geleneksel Zafer Yürüyüşü’yle başladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 350 metre uzunluğundaki bayrağı taşıyan İzmirlilerle birlikte, Kurtuluş Savaşı’nda Türk Ordusu’nun 9 Eylül 1922'de kente girdiği güzergâhı kullanarak Basmane Karakolu önünden Cumhuriyet Meydanı'na dek yürüdü.
İzmir Büyükşehir Belediyesi bandosunun eşlik ettiği yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı’nda tören yapıldı ve burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.
İzmir'in kurtuluşunun 99’uncu yıldönümü kutlamaları kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen 9 Eylül Resepsiyonu, geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen resepsiyonda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile eşi Neptün Soyer konukları birlikte karşıladı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı konuşmada 9 Eylül'ün sadece İzmir’in değil, memleketin esaretten kurtuluşunun yıldönümü olduğunu kaydetti. Bu önemli tarihin Cumhuriyet’in kurtuluştan kuruluşa uzanan yolunda en önemli dönüm noktası olduğunu ifade eden Başkan Soyer, “9 Eylül, kahraman atalarımızın dünya halklarına örnek bir destan yazdığı ve emperyalizmin zincirlerinin kırıldığı gündür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, İzmir’in kurtuluşu sonrası Konak Meydanı’nı hınca hınç dolduran İzmirlilere hitap ederken söylediği sözleri hatırlayalım: 'Bu başarı milletindir' Bu sözler, yazılan kurtuluş destanının tarifidir. Asla aşılamaz denilen engellerin nasıl aşıldığının mükemmel bir tevazuyla ortaya konmasıdır” dedi.
Soyer ayrıca, “Dağlarında çiçeklerin açtığı, altın renkli güneşin sırmalar saçtığı, tarihin en onurlu ve en haklı başkaldırışının zaferle buluştuğu güzel İzmir, bir kez daha kurtuluş gününü kutluyor. 99'uncu kez aynı gurur ve heyecanla” dedi.