15 Temmuz’un ardından kurulan OHAL Komisyonu’nun süresi 1 yıl daha uzatıldı. Süre uzatımına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. KESK İzmir karara tepki göstererek, daha fazla oyalamanın insanlık suçu olduğunu belirtti.

Daha fazla oyalama insanlık suçudur

Berkay SAĞOL

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kurulan OHAL Komisyonu’nun süresi 1 yıl daha uzatıldı. 2017 yılında kurulan komisyon binlerce dosyayı 3 yıldır bitiremedi. Görevlerinden ihraç edilenlerin işlerine iade edilip edilmeme kararını vermek üzere 2 yıllığına kurulan ve süresi 1 yıl uzatılan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu geçen 3 yılda da çalışmalarını tamamlayamadı.

KESK İzmir Şubeler Platformu OHAL Komisyonu'nun görev süresinin uzatılmasına tepki göstererek, komisyonun lağvedilmesini talep etti. Bornova Küçükpark Meydanı'nda yapılan açıklamada, daha fazla oyalamanın insanlık suçu olduğu belirtildi.

Komisyonun hala karara bağlamadığı 16 bin 50 başvurunun 2 bin 630’unun KESK’lilere ait olduğunu ifade eden KESK İzmir Dönem Sözcüsü Necip Vardal, "Komisyon ve iktidar oyalamayı uzatabildikçe uzatmayı, mağduriyeti işkenceye dönüştürmeyi, bu arada üniversitelerde ve kamuda kadrolaşmasını tamamlamayı düşünmektedir. Ortada bir yargı süreci değil idari süreç işlemekte, mahkeme kararları yok sayılmakta, kurum yöneticilerinin görüşleri ve istihbari bilgiler esas alınmakta, son noktada ise iktidarın idari organı olan komisyon karara bağlamaktadır" dedi.

Tüm kamu görevlilerinin bütün haklarıyla görevlerine iade edilmeleri gerektiğini vurgulayan Vardal, "OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonunu lağvedilerek aldığı ret kararları yok hükmünde sayılmalıdır. Hukuksuz ihraçlardan dolayı mağdur olan tüm kamu emekçilerinin maddi, manevi hak kayıpları karşılanmalıdır. Mağdur olan ihraç kamu emekçilerinin mağduriyet giderilinceye ve hukuksuz ihraç edilen tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğimizi bu vesile ile bir kez daha hatırlatıyoruz" diye konuştu.